Hamilton bo testiral gume za prihodnjo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 6. septembra 2017 .

Lewis Hamilton bo ta teden izkoristil priložnost in se udeležil testiranja gum za prihodnjo sezono. Britanec se je zadnjih testiranj gum izogibal, pri tem pa se je zgovarjal na bolezen ali poškodbe.

Prav nasprotno pa se je njegov tekmec za naslov prvaka, Sebastian Vettel javil za vsako testiranje,  nekateri pa menijo, da je Nemec s tem pridobil, če drugega ne, dodatne kilometre za volanom, ki so najboljši trening za dirkača. Zbrani podatki so na voljo vsem moštvom, zato naj ne bi bilo mogoče pridobiti tekmovalne prednosti.

Hamilton je bil do zdaj prepričan, da mu takšno testiranje ne prinese nič, zato svoj prosti čas ponavadi raje preživlja drugje. Minuli mesec je za Mercedes na Hungaroringu dva dni testiral George Russel, en dan pa je gume preizkušal tudi Valtteri Bottas.

Tokrat pa je Hamilton, ki je po dirki v Monzi prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva vztrajal, da želi pomagati Pirelliju pri razvoju gum za prihodnjo sezono. “Te teden bom opravil testiranje, kar je zame redko, saj nerad testiram,” je priznal Hamilton. “Na nek način se veselim testiranja, za katerega sem se javil.”

Testiranje bo potekalo v četrtek, Britančevi razlogi, da se je javil za nalogo pa niso povsem jasni. Poleg treninga pred zaključkom sezone morda gre tudi za spoznavanje proge, ki bo s spremenjeno konfiguracijo prihodnjo sezono po desetih letih odsotnosti znova na koledarju dirk prvenstva formule ena. Tako Hamilton, kot moštvo Mercedes bodo lahko spoznali zahteve steze in se tako bolje pripravili na dirko.

“Dirkalniki bodo pred šikano dosegli hitrost 343km/h,” je razkril upravni direktor steze Gilles Dufeigneux o dodani šiakni sredi dolge ravnine Mistral. “Šikano smo dodali, da pogonski agregati ne bodo dosegli končne hitrosti.”

 

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish