Hakkinen z zmago nazaj za volan dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 13. oktobra 2013 .

 

Leteči Finec Mika Hakkinen si je znova nadel dirkaške rokavice in nastopil na GT dirki v kitajskem Zhuhaju, kjer si je Mercedesa SLS AMG delil s 17-letnim “vajencem” Matthewom Solomonom. Dvojec je slavil na 50 minutni dirki serije GT Azija.

Hakkinen je v SLS-u s štartno številko 36 dirko začel s šestega mesta in se že do izhoda iz prvega zavoja prebil na drugo. Dvakratni svetovni prvak formule ena je med fazo varnostnega avtomobila zapeljal v bokse in volan predal Solomonu. Ta je po izhodu iz boksov pred sabo imel prosto pot, tako da je hitro nadoknadil zaostanek za tedaj vodilnim Earlom Bamberjem.

Osem minut pred koncem je Solomon izkoristil majhen prostor in se s poznim zaviranjem prebil mimo Bamberja. Solomon je zatem vodil vse do zgodovinske prve zmage v AMGjevem programu športnih avtomobilov na Kitajskem.

Dosežek pa je poseben tudi za Hakkinena, ki je tako še dodatno obogatil že tako pestro mednarodno dirkaško kariero. Nekdanji dirkač formule ena je za volan dirkalnika sedel po skoraj dveh letih, ta zmaga pa je njegova prva po zmagi v Mugellu v seriji DTM.

“Moram priznati, da sem pri štartu ubral načrt B, ki pa se je odlično obnesel,” je povedal Hakkinen. “Povsem sem se osredotočil na začetek dirke, saj sem vedel, da je to dobra priložnost za preboj v ospredje. Težko je bilo dobro štartati, zaradi visokih krilc teh GT3 avtomobilov pa je tudi težko videti luči na semaforju. Izvedel sem nekaj trikov, ki so se obnesli!

Matthew je svoje delo opravil z vso odliko. Ta dirka je zelo kratka, zato moraš ves čas voziti kar se da hitro in to je Matthew lepo pokazal. Imela sva dober dirkalnik, pa tudi ekipa je dobro opravila svoje delo,” je dejal Finec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj