Hakkinen: Kimi je tako hiter, kot Alonso

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2014 .

Dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen je prepričan, da bo Kimi Raikkonen z vsako dirko boljši, potem ko je v prvi polovici letošnej sezone imel obilico težav.

Finec je bil vse od vrnitve k Ferrariju v podrejenem položaju v primerjavi s Fernandom Alonsom. Španec je na prvih 11 dirkah dvakrat stal na odru za zmagovalce in je četrti v skupnem seštevku, Raikkonen pa je dvanajsti, s tem da je najvišje končal na šestem mestu. Toda Hakkinen je dejal, da ga je Raikkonen, ki je imel ogromno težav z optimalnimi nastavitvami dirkalnika, prepričal, da bo kmalu enako hiter, kot Alonso.

“Le vprašanje časa je. Kimi je tako hiter, kot Alonso, kadar mu uspe najti primerne nastavitve,” je dejal Hakkinen. Raikkonen je šesto mesto dosegel na Madžarskem, zadnji dirki pred enomesečnim premorom, preboj iz ozadja po strateški napaki ekipe na kvalifikacijah pa je pustil odprto vprašanje, kaj bi bilo, če ne bi prišlo do sobotnega spodrsljaja, zaradi katerega je dirkač Ferrarija dirko začel s 16. mesta.

“Napravili so zelo očitno napako, kakršne si ekipe na njihovem nivoju ne bi smela privoščiti,” meni Hakkinen. “Morda so bili z mislimi že na dopustu. Težko verjamem, da je do te napake prišlo pod taktirko Pata Frya, šefa inženirjev. Pata poznam zelo dobro, bil je inženir pri McLarnu, ko sem tam dirkal sam. Pri njemu bi moral zazvoniti alarm,” je še dodal Finec.