Hakkinen: Honda ne bo takoj uspela

Avtor prispevka: , objavljeno 16. oktobra 2014 .

Nekdanji dirkač McLarna, dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen meni, da bi bil to pravi mali čudež, če bi se McLaren prihodnjo sezono, ko bodo nastopali s Hondinimi pogonskimi agregati, znašel v samem vrhu.

Japonski proizvajalec avtomobilov Honda, ki je ob koncu sezone 2008 odšel iz formule ena, se prihodnjo sezono vrača v karavano, kot motorni dobavitelj moštva McLaren.

Nekateri menijo, da bi Japonci, ki svoj pogonski agregat za prihodnjo sezono razvijajo že več let in to brez omejitev, katerih se morajo držati ostali proizvajalci v formuli ena, lahko presenetili, podobno kot je leta 2009 presenetilo moštvo Brawn GP, ki je nadaljevalo program Hondine tovrniške ekipe in zlahka osvojilo tako konstruktorski, kot dirkaški naslov.

Toda Hakkinen, ki je z McLarnom dirkal med 1993 in 2001, v to dvomi. “V svoji karieri sem sodeloval z veliko proizvajalci motorjev. Moje izkušnje pravijo, da v prvi sezoni po menjavi dobavitelja motorjev še ne moreš biti zadovoljen. Mislim, da bi bil mali čudež, če bi se Honda takoj znašla v ospredju, čeprav imajo veliko izkušenj z motošportom,” je Finec zapisal v svoji spletni kolumni.

Hakkinen je pri McLarnu najprej dirkal s Fordovimi motorji, moštvo iz Wokinga je nato presedlalo na Peugeotove agregate, leta 1995 pa so začeli dolgoletno sodelovanje z nemškim Mercedesom, ki pa je prvo zmago obrodilo šele v sezoni 1997.