Haas v skladu z načrtom

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2015 .

Gene Haas, lastnik novonastalega moštva, pravi, da aktivnosti potekajo v skladu z načrtom o pridružitvi karavani Formule 1 v sezoni 2016, potem ko so nedavno pridobili evropsko tovarno in najeli nekaj ključnega osebja.

Haas je kupil bivši sedež Marussie v Banburyju v Veliki Britaniji, zato da bodo imeli lažji in hitrejši dostop do čezmorskih dobaviteljev in manj logističnega usklajevanja, ko bodo na sporedu evropske dirke.

Pridružila sta se jim dva prav tako bivša Marussiina zaposlena – Dave O’Neill kot manager ekipe in Rob Taylor kot dizajnerski šef, Ben Agathangelou pa bo deloval kot šef aerodinamike. Slednja dva sta že zasnovala 60% Hassovega dirkalnika, ki ga bodo uporabljali v sezoni 2016 in s katerim so preživeli številne ure v vetrovniku, kjer sodelujejo s Ferrarijem.

Šef ekipe Guther Steiner o napredku pravi: “Čeprav je še veliko dela, smo naredili že ogromno, da bomo ob pridružitvi štartni vrsti F1 konkurenčni. Partnerstvo s Ferrarijem nam omogoča, da razvijamo tako osebje kot avtomobil z izjemnim tempom. Imamo drugačen pristop, kako se bližamo vstopu v najvišji razred motošporta, a deluje. Zavezani smo k svojemu načrtu in, kar je najbolj pomembno, usklajeni smo s časovnim načrtom. Ta čas prihodnje leto bo naš dirkalnik že testiran in pripravljen na Melbourne.”

Foto: Haas F1 Team