Haas se vrača k stari barvni podobi

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2020 .

Moštvo Haas je kot prvo predstavilo slike njihovega letošnjega dirkalnika za prihajajočo sezono. Kot je razvidno se vračajo k stari barvni podobi – siva, redeča, črna. Z dirkalnikom VF-20 pa upajo na precej boljšo sezono od lanske, ki je bila za pozabo. Po ko so sezono 2018 zaključili na petem mestu so lani želeli storiti še korak naprej. Toda dirkalnik VF-19 je bil daleč od tistega kar so si želeli. Prekinili pa so tudi kratko sodelovanje s proizvajalcem energijskih pijač Rich Energy.

“Zadovoljen sem, da smo se vrnili k našim tradicionalnim barvami, pod katerimi smo tudi bolj prepoznavni. Želim si, da bi se z dirkalnikom VF-20 vrnili tam kjer smo že bili leta 2018,” je ob tem dejal Gene Haas.

“Za nami je zelo zahtevna sezona: Za nas je bil to proces učenja in novih spoznanj. Verjamem pa, da smo se iz tega veliko naučili in znanja uporabili pri letošnjem dirkalniku, ki naj bi bil zato bolj konkurenčen. Pomembno je da smo zopet nazaj in konstantno osvajamo točke.”

V izboljšanje rezultatov verjame tudi vodja moštva Guenther Steiner.

“Vedno je zanimivo videti nov dirkalnik, ki pa mora letos doseči to, kar nam lani ni uspelo. Menim, da je bila lanska sezona dobra šola za vse nas. Že nestrpno pričakujem testiranja, ko bo dirkalnik tudi prvič zapeljal na stezo. V Barceloni si želimo opraviti veliko število kilometrov in imeti čim manj težav ter se tako kar najbolje pripraviti na prvo dirko v Avstraliji.”

Prvi bo sicer dirkalnik na stezi v Barceloni 19.2.2020 testiral Kevin Magnussen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish