Haas se predstavi

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2019 .

Ameriško moštvo Haas je kot prvo predstavilo svoj dirkalnik za prihajajočo sezono. Zaradi novega glavnega pokrovitelja Rich Energy je tokrat povsem drugačna njihova nova črno-zlata barva podoba.

Ob tem je nekoliko spremenjeno tudi ime moštva, ki se sedaj imenuje Rich Energy Haas F1 team, dogovor o podpisu pogodbe z britanskim proizvajalcem energijskih pijač je bil sicer sklenjen že v minuli sezoni. Na dogodku v Londonu so novo barvno podobo predstavili na dirkalniku iz lanske sezone, ob tem pa na spletu objavili prve fotografije novega dirkalnika  VF-19 za prihajajočo sezono.

Tako gre za povsem novo podobo dirkalnika, ki je zamenjala v prejšnjih letih stalno sivo, črno in rdečo barvno kombinacijo. Zaradi prevladojuče črne barve na letošnjem dirkalniku so tako podrobnosti težje opazne.

Gene Haas je ob predstavitvi dejal:

“Smo v obdobju sezone, ko le upaš, da si vse storil prav in bo dirkalnik hiter že od samega začetka. Nov dirkalnik je tako precej drugačen od lanskega, ne samo zaradi barve podobe pač pa tudi zaradi novih pravil.”

“Želimo si, da bi nove pravila prinesla več dogajanja na stezi ter nam ponudila možnost za kakšen res odmeven dosežek.”

Moštvo Haas je lansko sezono zaključilo na petem mestu skupnega seštevka, kar je njihova najboljša uvrsitev odkar nastopajo v Formuli 1. So pa zaradi lastnih napak, tako moštva kot dirkačev zapravili številne priložnosti za še boljšo uvrstitev.

“Pomembno je, da kot moštvo ves čas napredujemo,” je dejal vodja moštva Gunther Steiner.

“Čeprav je bila minula sezona za nas najboljša do sedaj, smo storili tudi kar nekaj napak iz katerih se moramo naučiti in se izboljašti.”

Podjetje Rich Energy je svojo priložnost v Formuli 1 iskalo več kot leto dni. Sprva so se pogovarjali z moštvom Force India, kjer pa so sodelovanje na koncu zavrnili.

Generalni direktor podjetja William Storey je na predstavitvi dejal:

“Zelo sem zadovoljen, da so barve in logotip podjetja končno prisotni na dirkalniku Formule 1 z moštvom Haas. Sodelovanje je že do sedaj bistveno vplivalo na prepoznavnost naše znamke, ta predstavitev pa bo vse dvignila še na višjo raven.”