Haas presenetil s spremenjeno grafično podobo

Avtor prispevka: , objavljeno 4. marca 2021 .

Ameriško moštvo Haas je predstavilo svojo letošnjo grafično podobo, ki je bila prenesena na lanskoletni dirkalnik. Medtem ko smo nove barve lahko videli danes, pa bomo na nov dirkalnik morali počakati. Ta bo predstavljen v petek, 12. marca, dan pred začetkom zimskih testiranj v Bahrajnu.

Na barvno shemo dirkalnika močno vpliva novi glavni sponzor Uralkali, svetovno znani proizvajalec gnojil, ki bo ameriško moštvo podpiral naslednjih nekaj sezon.

Dirkalnik VF-21 bosta letos vozila Rus Nikita Mazepin in Nemec Mick Schumacher, ki se bosta vse tri dni testiranj izmenjevala za volanom.

“Za nami je nekaj težkih sezon, zato upamo, da bomo letos znova v boju za točke,” je povedal lastnik moštva, Gene Haas. “Gledamo pa tudi širšo sliko, predvsem v 2022, ko v veljavo stopajo nova pravila,” je še dodal. Moštvo Haas je namreč napovedalo, da letošnjega dirkalnika ne bo razvijalo naprej, saj bodo svojo pozornost usmerili v dirkalnik za prihodnjo sezono.

“V novo sezono vstopamo z novim partnerjem Uralkali in dvema novima dirkačema, zato nas čaka razburljiva sezona, upajmo, da razburljiva v pozitivnem smislu,” je povedal šef ekipe, Gunther Steiner. “Pred nami je leto učenja z dirkačema, saj se u bistvu osredotočamo na prihodnost. Ni skrivnost, da dirkalnika VF-21 ne bomo razvijali, saj se osredotočamo na dirkalnik za prihodnjo sezono, ko upamo, da bodo razlike med dirkalniki manjše. Vsem se svita, kaj lahko pričakujemo od te sezone, kar se tiče konkurenčnosti, toda moramo biti pripravljeni izkoristiti priložnosti, ko se te ponudijo. Še pred tem pa moramo privaditi naša dirkača na testiranjih. Časa za volanom pred prvo dirko ne bo veliko, zato bo krivulja učenja zelo strma. Kljub temu se veselim videti, kako se bosta razvijala kot dirkača, in kot člana moštva Uralkali Haas.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish