HAAS obsodil obnašanje MAZEPINA v videu na Instagramu: ODVRATNO!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Ali se bo kariera Formule 1 za Nikito Mazepina končala še preden se je začela? Video posnetek, ki ga je bodoči dirkač ekipe Haas delil na svojem Instagram računu in ga kmalu tudi izbrisal, je preko meja kraljevega razreda motošporta poskrbel za ogorčenje in tako od njega kot od ekipe Haas zahteval stališče.

Video prikazuje, kako Mazepin iz sovoznikovega sedeža v avtomobilu grabi za prsi neke ženske, ki sedi na zadnjem sedežu in jo neprimerno dotika. Dotična se je poskušala ubraniti z roko in je v kamero pokazala sredinec. Ta video kroži na spletu že od torka naprej. Haas je danes na twitterju reagiral z izjavo za javnost. “Ekipa Haas ne odobrava vedenja Nikite Mazepina v video posnetku, ki je bil nedavno objavljen na njegovih računih družabnih omrežij. Poleg tega je dejstvo, da je bil video objavljen na družabnih omrežjih, preziranja vredno.” Ta zadeva bo obravnavana interno in na tej točki ne bomo dajali nobenih nadaljnjih komentarjev, se še glasi iz tabora ameriške ekipe.

Mazepin je reagiral le nekaj minut po izjavi Haasa na twitterju in se opravičuje za svoje dejanje. “Želel bi se opravičiti za svoja nedavna dejanja, tako glede lastnega neprimernega vedenja kot tudi zaradi dejstva, da je bilo to objavljeno na družabnih omrežjih,” je zapisal mladi Rus. “Opravičujem se za prekršek, ki sem ga povzročil in za zadrego, ki sem jo povzročil ekipi Haas. Kot dirkač Formule 1 se moram bolje obnašati in priznam, da se razočaral sebe in številne ljudi. Obljubim, da se bom iz tega naučil,” še zaključi Mazepin.

https://twitter.com/nikita_mazepin/status/1336618515449720833

Spletna peticija poziva k izključitvi iz Formule 1

Primer se je zgodil le teden dni po uradni potrditvi napredovanja Mazepina v Formulo 1 z ekipo Haas. Tam naj bi v prihodnjem letu nastopal ob prvaku Formule 2 Micku Schumacherju. Toda ogorčenje nad tem video posnetkom je veliko, nekateri navijači Formule 1 celo zahtevajo njegovo izključitev. Tako je bila na spletni strani Change.org objavljena peticija, ki FIA-o in vse udeležene strani poziva k takojšnjemu ukrepanju, da se Nikita Mazepin odstrani iz sedeža Formule 1. V zelo kratkem času je svoj glas oddalo že več kot 5000 ljudi.                                     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish