HAAS: NIKITA MAZEPIN bo v sezoni 2021 dirkal v Formuli 1

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2020 .

Nikita Mazepin bo kljub zadnjim pripetljajem v prihodnji sezoni dirkal v Formuli 1 za ekipo Haas. To je ameriško moštvo potrdilo včeraj v izjavi za javnost. Rus tako ostaja kot načrtovano moštveni kolega Micka Schumacherja.

Mazepin je pred dvema tednoma za negativno pozornost poskrbel z Instagram video posnetkom, v katerem smo lahko videli, kako otipava neko žensko. Sicer sta sledili dve izjavi in sicer od prizadete ženske, ki je trdila, da je ta video naložila na pametni telefon Mazepina zgolj iz šale, 21-letni Rus pa se je opravičil in sporni posnetek umaknil.

Njegova ekipa Haas je to zadevo obsodila kot odvratno in napovedala interne posledice. Pogovor z Nikito je bil opravljen, toda do izgube sedeža to ni vodilo. “Primer je bil obravnavan interno, nadaljnjih izjav ne bo,” se glasi iz moštva Haas.

Mladi Rus je znan po rahlih živcih, kar je dokazal že v nižjih serijah z nevarnim dirkanjem in fizičnimi izgredi, zato mnogi menijo, da bo Mazepin hitro na vrhu dirkačev z največ kazenskimi točkami.

Nikita Mazepin ni ravno nedolžen mladenič, saj je že v preteklosti pogosto poskrbel za udarne vesti. V Formuli 3 je na primer svojega tekmeca Calluma Ilotta udaril v obraz, ker naj bi ga ta oviral na hitrem krogu. V Formuli 2 pa je iz jeze zaradi kazni zapeljal v znak in ga tako porinil v smeri Yukija Tsunode. Tudi v Bahrajnu je bil kaznovan zaradi nevarne vožnje.      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish