Haas in Williams v pogovorih s sponzorjem BWT

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2021 .

Avstrijski proizvajalec ustekleničene vode BWT bi svojo znamenito roza barvo letos lahko prenesel na dirkalnike ekipe Haas ali Williams.

BWT je z moštvom Racing Point, ki se zdaj imenuje Aston Martin, sodeloval vse od leta 2017, od drugih dirkalnikov pa so izstopali prav zaradi znamenite roza barve, ki je značilna za podjetje BWT. Aston Martin se je odločil, da letos ob novem imenu moštva uporabijo tudi značilno “British racing green” zeleno barvo, s čimer se je sodelovanje z BWT končalo.

Avstrijci pa naj bi bili v pogovorih z ekipama Haas in Williams. Ameriški Haas od razhoda z Rich Energy nima glavnega oziroma imenskega sponzorja, povezavo med moštvom in sponzorjem BWT pa je zanetil Ralf Schumacher, stric Micka Schumacherja, ki bo letos dirkal za Haas, ki je za nemške medije izdal, da naj bi ekipa ujela novega sponzorja, ki bi lahko prinesel tudi nove barve dirkalnikov.

BWT se je v 2017 zanimal za sodelovanje z ekipo Mercedes, a je bil njihov glavni pogoj, da bi bili dirkalniki roza barve, zato je sodelovanje sprejelo takratno moštvo Force India, ki je zatem zamenjalo lastnika in ime spremenilo v Racing Point, lani pa je BWT postal njihov imenski sponzor.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish