Haas in Audi v lov za ostanki Marussie

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2014 .

Propadla Marussia gre na trg, bi lahko rekli. Namreč danes se pričenja avkcija, kjer lahko vsi sodelujemo pri nakupu ostankov ekipe. Na prodaj je veliko razno raznih delov, od reklamnnega materiala, spominkov, delov dirkalnika, pohištva, delavnice, opreme delavnice in tako dalje. Praktično je na voljo vse za začetek svoje ekipe formule ena, le pogodbo s Ferrarijem za dobavo motorjev si je potrebno še zagotoviti. Avkcijo lahko spremljate na GAEV.com. Veliko zanimanja za določene stvari prihaja iz Amerike, bolj natančno s strani Gene Haasa, solastnika ekipe NASCAR, ki vstopa tudi v formulo ena. Gene si namreč želi transportnih kamionov, tudi pohištvo mu je zanimivo, ter deli dikralnikov, s katerimi bi si olajšal vstop v karavano formule ena.

Gene je povedal, da imajo angleške ekipe čudno mantaliteto, saj želijo vse izdelati same: “V Angliji želijo vsi narediti vse sami, mi pa bomo dirkalnik razvijali v ZDA, v Angliji pa bomo imeli le strateško točko za evropski trg. Kar ne bomo izdelali sami, bomo kupili in sestavili za nas najboljši paket.” S tem je morda želel povedati, da si želi kupiti Marussiino bazo, stavbe, ki bi mu predstavljale to strateško točko za EU. Vsekakor pa bo imel Haas kar nekaj težav, namreč v igro vstopa tudi VW z Audijem. Volkswagnovi skupini se je namreč v novembru pridružil Stefano Domenicali, šef Audija Ullrich pa je nekako po ovinkih potrdil pogovore o vstopu v F1: “V preteklosti smo se odločili, da gremo raje v turno dirkanje in nato še v Le Mans. Trenutno vam ne morem potrditi, da ne razmišljamo o F1, a odločitev še nismo sprejeli.”

Govorice o Audiju v F1 vedno bolj naraščajo, sedaj pa se govori, da naj bi celo kupili propadlo Marussio. No želja Volkswagna in Audija je, da bi imeli bazo v Nemčiji, a nakup dirkalnikov in ostalega materiala s tem še vedno pride v poštev. Razviti bi morali le še motor in nekoliko posodobiti dirkalnika. Da pa bi resno in konkurenčno nastopili v F1, pa bi bilo možno z enoletno zamudo, torej v 2016, ko bi lahko razvili svoj dirkalnik in pred tem leto dni tudi neomejeno testirali, saj še ne bi bili uradno v karavani formule ena. V primeru, da se pri Volkswagnu ali Audiju zagrebejo po Marussii, bomo nekako že dobili potrditev namere vstopa v F1. Torej obeta se nam vstop moto športnega velikana in izstop nekaj manjših ekip iz F1, s čimer bi se po domače rečeno rešili tudi finančne krize formule ena. Se temu reče, božičnica Bernia Ecclestona?

Foto: Audi

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo