Haas bo v torek objavil imena dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2015 .

Gene Haas bo prihodnji teden, natančneje v torek, objavil imena dirkačev, ki bodo v sezoni 2016 sedeli v njegovem novoustanovljenem moštvu. Že pred časom je dejal, da mora bodoča dirkaška zasedba prinašati izkušnje, saj se na novo podajajo v svet Formule 1. Slednje je tako vplivalo na to, da sta se kot glavni imeni omenjala Esteban Gutierrez in Jean-Eric Vergne, ki sta povezana tudi s sodelovanjem s Ferrarijem.

“Smo novo moštvo in pri nas je vse novo – celoto moštvo, ljudje, prvi dirkalnik…, zato moramo v svoje vrste pripeljati nekaj poznanih kvalitet,” pravi šef ekipe Guenther Steiner. “Potrebujemo izkušenega dirkača, ki nam bo na koncu dejal ‘dirkalnik je dober, a ta in ta del ne deluje’ ali 2moštvo dela dobro, imam dober odnos z inženirji, a dirkalnik ni dober’.”

Drugo veliko ime, ki se povezuje s Haasom, je Romain Grosjean, ki še ni razkril točnih načrtov za prihodnost. Francoz trenutno vozi pri Lotusu in je skupno odpeljal še sedeminsedemdeset dirk.

Nekaj časa je obstala možnost, da bi se kot ameriško moštvo odločili za ameriškega dirkača, a v Formuli 1 ni bilo izkušenega dirkača, zato so to idejo nedavno opustili. Lahko da se je to s Haasove perspektive spremenilo, s tem ko so pri Marussii za zadnjih pet dirk dirkalnik ponudili Alexandru Rossiju.

Foto: Haas F1 Team

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish