Haas bo na prvih testiranjih nabiral kilometre

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2016 .

Prihodnji teden so na sporedu prva letošnja testiranja, ki bodo potekala na dirkališču Circuit de Barcelona-Catalunya. Sodelovalo bo vseh enajst ekip, od tega vsi razen Sauberja z dirkalnikom sezone 2016. Novo pridruženo moštvo Haas bo izkusilo prve kilometre na stezi, njihova prioriteta tiste dni pa bo, kot pričakovano, nabiranje krogov in ne časi krogov.

Svoj dirkalnik bodo predstavili v ponedeljek zjutraj, uro pred začetkom testiranj, v ulici boksov. Kasneje pa bo Romainu Grosjeanu pripadla čast, da se prvi požene po stezi. Imena novega dirkalnika še niso objavili, poganjala pa ga bo Ferrarijeva pogonska enota.

Francoz kot eden izmed dirkačev je o pričakovanjih povedal: “Prva stvar, ki nam bo pomembna, je, da bo dirkalnik tekel in deloval dobro. Upam, da lahko naberemo lepo dolžino kilometrov. Moštvo je novo, zato moramo delati tesno skupaj, kar velja tako za inženirje kot dirkače in mehanike. Zbrati moramo čim več podatkov in znanja. Čim prej moramo ugotoviti, kakšna je zanesljivost dirkalnika, saj nimamo na voljo veliko testiranj in Melbourne bo kmalu tukaj.”

S torkom bo za volan sedel še drugi voznik, bivši Sauberjev dirkač in Ferrarijev testni dirkač v sezoni 2015, Esteban Gutierrez. Tudi Mehičan je poudaril pomembnost pridobivanja kilometrov: “Pričakujemo, da bomo z dirkalnikom nabrali največje možno število kilometrov, kar bo naša prioriteta. Na ta način bo mogoče pravočasno odpraviti potencialne težave. Zelo zanimivo bo razvijati in nastavljati dirkalnik na poti do prve velike nagrade. Zagotovo imamo še veliko dela. Poleg tega bo zelo pomembno, da kot moštvo stojimo skupaj, saj bomo tako najbolj učinkoviti.”

Šef ekipe Guenther Steiner je priznal, da prva ameriška ekipa v zadnjih tridesetih letih zaenkrat še ne bo razmišljala o tempu in nastopih, ampak bodo to pustili za naslednja testiranja v začetku marca prav tako v Barceloni. “Kot sta povedala že naša voznika, smo novo moštvo, zato mora osebje sodelovati med seboj, da lahko avto naredijo zanesljiv ter ga hkrati razumejo. Za nas je vse novo. Na drugih testiranjih bomo, če bo vse po sreči, gradili na nastavitvah dirkalnika, iz česar se bomo naučili, kako ga najbolje pripraviti za dirko,” je dodal Steiner.

Foto: zimbio

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj