Gutierrez je bil premlad za F1

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2014 .

Po mnenju šefa moštva Ferrari, Maurizia Arrivabeneja, je bil Esteban Gutierrez leta 2012 premlad za debi v formuli ena, ceno prehitrega napredovanja v najvišji razred avtomobilizma pa je plačal ob koncu letošnje sezone, ko je po treh sezonah dirkanja s Sauberjem švicarsko moštvo prekinilo sodelovanje.

Mehičan je minuli teden postal Ferrarijev testni in rezervni dirkač, v Maranello pa je s sabo pripeljal še svojega sponzorja, telekomunikacijskega giganta America Movil, ki zajema blagovne znamke Telmex, Telcel ter Claro, katerih logotipi bodo vidni na Ferrarijevih dirkalnikih Kimija Raikkonena ter Sebastiana Vettla.

Arrivabene je opozoril, da Gutierreza ne gre podcenjevati. “Esteban je eden izmed dirkačev, ki je v formulo ena prišel prezgodaj. Nadarjeni dirkači ne smejo prehitro stopiti na sceno. Prepričan sem, da je Esteban nadarjen in da bo dobil priložnost, da to tudi pokaže,” je dejal Arrivabene.

Sauber je s Ferrarijevimi motorji v letošnji sezoni ostal brez točk, s čimer je švicarska ekipa zabeležila najslabšo sezono v zgodovini dirkanja v formuli ena.

Gutierreza in Adriana Sutila bosta v prihodnji sezoni v dirkalnikih Sauberja nadomestila Marcus Ericsson in novinec Felipe Nasr, ki sta s sabo v finančno obubožano ekipo pripeljala precej sponzorskega denarja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish