Gutierrez iz Ferrarija v Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2015 .

Moštvo Haas, ki se bo karavani formule ena pridružilo prihodnje leto, je potrdilo, da bo zanje ob Romainu Grosjeanu dirkal Esteban Gutierrez, nekdanji dirkač Sauberja, ki je trenutno zaposlen kot Ferrarijev rezervni dirkač.

24-letni Mehičan je v sezonah 2013 in 2014 dirkal za Sauber, kjer je edinkrat točke osvojil v prvi sezoni na dirki za VN Japonske. Pred letošnjo sezono se je pridružil Ferrariju, kot rezervni dirkač, prihodnje leto pa se tako vrača na stezo z ameriškim moštvom, ki je na tehnični ravni povezano s Ferrarijem.

“Zelo sem vesel, da lahko z vami delim to novico,” je povedal Gutierrez v petek zvečer na tiskovni konferenci v Mehiki. “Dobil sem izvrstno priložnost, da nadgradim izkušnje, ki sem jih pridobil pri Ferrariju in poskusil jo bom čim bolje izkoristiti. Gene Haas (lastnik moštva) verjame vame in jaz verjamem v to, da lahko v formuli ena poseže po najvišjih mestih. To, da sem dobil dirkaški sedež v konkurenčnem dirkalniku, ki ga poganja Ferrarijev motor, je zame zelo poseben dogodek in cenim zaupanje, ki so mi ga izkazali. Verjamem, da lahko skupaj dosežemo veliko.”

Gene Haas upa, da bo Gutierrez moštvu pomagal z izkušnjami, pridobljenimi v Maranellu. “Esteban je v formuli ena že dirkal, trenutno pa je rezervni dirkač Ferrarija, zato menimo, da lahko ekipi veliko pripomore. Mislimo, da imamo z mešanico izkušenega in mladega dirkača zelo tekmovalno dirkaško zasedbo in mislim, da bosta dobro sodelovala,” je povedal Haas.

Foto: Ferrari / Haas

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj