Grosjeanu kazen treh štartnih mest

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2019 .

Komisarji dirke so Romainu Grosjeanu dodelili kazen treh štartnih mest zaradi oviranja Landa Norrisa v prvem delu današnjih kvalifikacij.

Dirkač moštva Haas je sicer osvojil osmo mesto, vednar bo sedaj zaradi kazni dirko pričel z enajstega mesta. Kot so komisarji zapisali je Grosjean vozil “nepotrebno počasi” in ob tem v zadnjem zavoju oviral Norrisa. Kljub temu pa to ni preprečilo dirkaču McLarena, da bi se uvrstil v drugi del ter nato tudi v najhitrejšo skupino kjer je osvojil deseto mesto. 

Norris bo dirko jutri tako pričel kot deveti, Grosjean pa je za svojo potezo prijel tudi kazensko točko na svojo dirkaško licenco. Ta je že njegova osma v azdnjem letu, kar pomeni, da ga le še štiri ločijo do prepovedi nastopa na dirki. V poročilu so komisarji zapisali, da je Grosjean zatrjeval, da ga je tik ob pričetku kroga prehitel Sebastian Vettel zaradi česar je moral nekoliko upočasniti, da bi imel dovolj veliko razliko. Kot je še dodal ga moštvo ni opozorilo na prihajajočega Norrisa. Razlika v hitrosti med dirkačema naj bi znašala 136 km/h, kar pomeni zaradi česar je moral Norris zavirati.

“Komisarji razumejo, da dirkač s štartno številko 8 ni namreno oviral dirkača za seboj, kljub temu pa je njegova naloga, da se ob počasni vožnji zaveda na možnost prihajajočega hitrejšega dirkača.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish