Grosjeanu kazen treh štartnih mest v Monaku 

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2018 .

Romain Grosjean bo dirko v Monaku začel tri mesta nižje od uvrstitve na kvalifikacijah zaradi nesreče, ki jo je povzročil v prvem krogu današnje dirke.
Francoski dirkač je zaradi napake v tretjem zavoju izgubil nadzor na svojim dirkalnikom, se zavrtel, vanj pa sta nato trčila še Nico Hulkenberg in Pierre Gasly, kar je povzročilo prihod varnostnega avtomobila na stezo. Komisarji dirke so tako Grosjeanu dodeli kazen pribitka treh štartnih mest na naslednji dirki v Monaku, ob tem pa je na svojo dirkaško licenco dobil tudi dve kazenski točki, skupno jih ima sedaj pet.
Komisarji so po dirki dejali:
“Dirkač je razložil, da je pričakoval, da ga bo sila ob vrtenju potisnila na sredino steze, zato je dodal plin, da bi poravnal dirkalnik, in se izognil ostalim dirkalnikom. Toda ob tem je zapeljal na stezo tik pred dirkača s številkama 27 in 10, kar je povzročilo nesrečo.”

Francoz je dejal, da ni mogel storiti nič potem, ko ga je začelo zanašati.
“Mislim, da nisem mogel ničesar storiti. Tudi če bi zaviral bi se končalo na enak način. Poizkušal sem storiti vse, da ne bi koga zadel.

Nemec Nico Hulkenberg, ki je bil žrtev trčenja nad njegovim manevrom ni bil navdušen.
“V takšnih situacijah se ne znajde najbolje. Med dirkaškim vikendom se rad vrti, toda početi to v prvem krogu ni najbol primeren trenutek, ko je okoli toliko dirkalnikov. To nesrečo si mora ogledati in razmisliti o njej.
Tudi Gasly je bil mnenja, da bi Grosjean lahko zaviral in se tako izognil trčenju.
“Zgodilo se je v trenutku, zaradi dima nisem veliko videl. Tik pred trčenjem se videl, da se je ustavil, toda takrat nisem mogel storiti nič. Bilo je kar silovito trčenje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish