Grosjean se seli k Haasu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2015 .

Romain Grosjean bo prihodnjo sezono dirkal za novo moštvo Haas, ki se bo v novem letu pridružilo karavani. Francoz zapušča Lotus, čigar prihodnost je kljub podpisu pisma o nameri odkupa s strani Renaulta, še vedno negotova.

29-letni Grosjean je trenutno na devetem mestu v skupnem seštevku prvenstva, najboljšo uvrstitev pa je dosegel v Belgiji, kjer je stopil na najnižjo stopničko na odru za zmagovalce. Tretje mesto v Spaju je bilo tudi njegovo deseto v karieri dirkača formule ena.

“Po desetih letih v Enstonu se s fanti dobro poznamo,” je na tiskovni konferenci povedal Grosjean. “Najlažje bi bilo ostati v udobnem mestu, ki ga imam pri Lotusu, toda na koncu koncev želim zmagovati na dirkah, postati svetovni prvak in prestop k Haasu je po mojem mnenju korak v pravo smer.”

Grosjean je na dirkah formule ena za Lotus nastopal od začetka sezone 2012 potem ko je leto prej osvojil naslov prvaka v seriji GP2.

Kdo bo Grosjeanov moštveni kolega za enkrat še ni uradno potrjeno, najverjetnejši kandidat pa naj bi bil Ferrarijev testni dirkač Esteban Gutierrez.

Foto: Haas F1