Grosjean: Renault se boji Haasa

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2019 .

Romain Grosjean je mnenja, da se mora moštvu Renault v prihodnosti bati njihovega moštva potem, ko je v minuli sezoni potekal tesen boj za četrto mesto v seštevku konstruktorjev.

Francosko moštvo je bilo na koncu sezone boljše za 29 točk. Boji pa so potekalo tudi izven steze, najbolj znan je bila pritožba francoskega moštva po dirki v Italiji, kjer je francoski dirkač dirko sicer zaključil kot šesti, vendar bil kasneje zaradi neustreznega dna dirkalnika diskvalificiran.

Grosjean je prepričan, da je to pokazalo strah njihovih konkurentov do njegovega moštva, ki bo letos vstopilo v svojo četrto sezono v Formuli 1.

“Njihova poteza v Italiji ni bila najbolj športna. Toda zavedamo se, da jim predstavljamo strah, kar pa je dobro za prihodnost.”

Francoz verjame, da je njegovo moštvo v minuli sezoni naredilo izjemen napredek, ko so minulo sezono zaključili kot peti, pred tem pa dvakrat na osmem mestu. Ob tem pa poudarja da morajo še vedno napredovati.

Na vprašanje, kaj mora moštvo Haas storiti, da premaga moštvo Renault je odgovoril:

“Potrebno je še kar nekaj stvari. Tega se zavedamo, ves proces izdelave in izboljšave delov traja nekoliko predolgo. Do Monze nismo mogli spremeniti dna dirkalnika. Z njim nismo pridobili nič, toda Renault je to izkoristil.”

Kot je dejal se vodja moštva Gunther Steiner zaveda katera področja je potrebno izboljšati in delo na tem že poteka.

“Gunther se zelo dobro zaveda. Je zelo inteligenten in razume veliko stvari, kar je pomembno. Veliko se pogovarjava in vem, da on zelo dobro ve kaj moramo še izboljšati.”

“Moštvo pa ob tem ves čas raste, kar je tudi pomembno za dosego želenih rezultatov.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish