Grosjean podpira Renault pri izboljšavah

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2014 .

Romain Grosjean podpira opremljevalca motorjev Renault, da se poberejo po težki sezoni 2014.

Renaultova pogonska enota “je bila nič” v primerjavi z ostalima, sploh Mercedesovo, ki je dominirala letos. Grosjean je letos z Lotusom dirkal z Renaultovo pogonsko enoto, v prihodnje pa bo prav tako uporabljal Mercedesovo, ker se je moštvo odločilo za spremembo opremljevalca.

“Renault se bo izboljšal. Vedno so bili dobri pri izdelovanju motorjev, letos pa so pač zamočili. Pogonska enota je bila na začetku katastrofalna, a tekom sezone so se izboljšali, kolikor so bili sposobni. Trdo si delali, a Mercedes je naredil izjemno delo in ima še prostor za izboljšave. Lovili jih bomo, do nadaljnjega pa bodo zagotovo še spredaj,” je povedal Grosjean.

O slabi formi Lotusa in zgolj osmih osvojenih točkah letos pa dodaja: “Menim, da bi morali večino težav, ki smo jih razumeli do letošnjega avgusta, razumeti že na prvem testu. Morali bi poznati obnašanje dirkalnika in s tem področja, kjer se moramo izboljšati. Imeli smo slab sistem ohlajanja in na njem smo porabili ogromno časa, vetrovnik pa nam ni kazal težav, ki smo jih imeli. Izboljšali smo se v tem pogledu, da sedaj razumemo avto in vemo, na katera področja se moramo osredotočati.”