Gresini v 2022 postaja Ducatijevo moštvo, potrjena tudi oba dirkača

Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2021 .

Moštvo Gresini bo ob koncu letošnje sezone končalo sodelovanje z Aprilio, saj bo v prihodnji sezoni postalo poltovarniško moštvo Ducatija, s katerim so podpisali dvoletni sporazum. Zanje bosta dirkala Enea Bastianini ter Fabio Di Giannantonio.

Ekipa Gresini je v MotoGP vstopila s Hondo v sezoni 1997, leto zatem pa so se za tri leta umaknili iz prvenstva. V 2002 je sledila ponovna vrnitev s Hondo, ki je trajala do 2015, ko so postali tovarniško moštvo Aprilie vse do konca letošnje sezone.

Moštvo ostaja v razredu MotoGP tudi po smrti ustanovitelja Fausta Gresinija februarja letos, vajeti pa je takrat prevzela njegova žena Padovani, poleg razreda MotoGP pa ekipa nastopa tudi v obeh nižjih kategorijah, kakor tdui MotoE.

Ducati naj bi kmalu potrdil tudi sodelovanje z moštvom Valentina Rossija VR46, kar pomeni, da bo na stezi v sezoni 2022 kar osem njihovih motociklov, kar bo prvič po sezoni 2018.

Ducatijevo poltovarniško moštvo Avintia se ob koncu sezone umika iz razreda MotoGP, njihovo mesto pa bo prevzela ekipa VR46.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish