Gresini prekinil molk o Marquezu: Hočemo najboljšega dirkača

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Športni šef moštva Gresini, Michele Masini je prekinil molk o vse glasnejših govoricah o prestopu Marca Marqueza in po dirki v Indiji dejal, da v ekipi želijo imeti najboljšega dirkača, ki je na voljo.

Marquez je na sprint dirki v Indiji dosegel tretje mesto, na nedeljski dirki za veliko nagrado pa se mu je uvrstitev na stopničke izmuznila, potem ko je vozil na četrtem mestu in zdrsnil iz ovinka. Dirko je sicer nadaljeval in se prebil do devetega mesta, a kot kaže je vse manj možnosti, da se osemkratni svetovni prvak odloči ostati v taboru Honde.

Pri Gresiniju, kjer bo v 2024 dirkal ob svojem bratu Alexu Marquezu, bo sicer vozil letošnji motocikel, eno leto starejšega od tovarniških dirkačev Ducatija, a kot dokazuje Marco Bezzecchi, starejša oprema ni ovira v boju za zmage in celo naslov svetovnega prvaka.

“Naš cilj je, da najamemo najboljšega dirkača,” je povedal Masini. “Cilj vsakega športnega šefa in šefa moštva je, da izmed vseh možnosti, ki so na voljo, izbere najboljšega dirkača, ki je na voljo.”

O govoricah je spregovoril tudi šef Ducatijeve ekipe, Davide Tardozzi: “Gresini ima pravico izbrati najboljšega dirkača, ki je na voljo. Če se jim ponuja Marc je njihova pravica in dolžnost, da razmislijo o možnosti, da ga najamejo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj