Gresini predstavil podobo MotoGP motocikla

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2023 .

Po spektakularni debitantski sezoni z Ducatijem je Gresini razkril svojo podobo MotoGP 2023 za novega dirkača Alexa Marqueza in moštvenega kolega Fabia di Giannantonia.

Po ločitvi od Aprilie in prenašanju bolečine zaradi izgube šefa ekipe Fausta Gresinija je Enea Bastianini partnerstvu Gresini Ducati z novo podobo zagotovil takojšen uspeh in končal 15-letno sušo zmag moštva v MotoGP na otvoritvi sezone v Katarju.

Italijan je nato z leto dni starim Desmosedicijem dosegel še tri zmage in tretje mesto v razvrstitvi, s čimer si je leta 2023 omogočil napredovanje v tovarniško ekipo Ducatija poleg svetovnega prvaka Francesca Bagnaie.

Na Bastianinijevo mesto prihaja še en nekdanji svetovni prvak v razredu Moto2, Alex Marquez, ki se je leta 2020 pridružil elitnem razredu motociklizma skupaj z bratom Marcom pri Repsol Hondi. Medtem Fabio di Giannantonio ostaja pri Gresiniju svojo drugo sezono v tem razredu.

Najnovejša podoba ekipe MotoGP – predstavljena skupaj s projektoma Moto2 in MotoE danes v Italiji, na slovesnosti, ki se je je udeležil tudi generalni direktor Ducati Corse, Gigi Dall’Igna – nadaljuje s prepoznavno ‘retro’ svetlo modro z dodatkom rdeče, katero je oblikoval Aldo Drudi.

Vendar (Ducatijeva) rdeča je zdaj bolj izrazita, saj zavzema spodnjo polovico voznikovega zaščitnega kombinezona in nekoliko večji del motocikla.

Medtem ko je Felo naslovni sponzor Gresinija v MotoE (zaradi česar je rdečo zamenjala rumena) in je QJMOTOR letos vstopil v Moto2, Gresini ostaja brez glavnega sponzorja v razredu MotoGP. Besedilo ‘Next’ iz lanskega leta, ki je prisotno tam, kjer bi moral biti naslovni sponzor in označuje naslednje poglavje ali naslednji izziv ekipe, je bilo za leto 2023 odstranjeno.

Po Marcovi poškodbi roke je Alex Marquez navdušil, ko je zasedel Hondine edine stopničke tistega leta, vendar je že vedel, da se bo leta 2021 preselil v satelitsko ekipo LCR.

Rezultati mlajšega izmed bratov Marquez na slabo delujočem RC213V od takrat padajo, najboljšemu rezultatu četrtega in 16. mesta na svetovnem prvenstvu v njegovem prvem letu v LCR sta sledila skupno sedmo in 17. mesto v minuli sezoni.

Dvojni svetovni prvak zdaj pri Gresiniju začenja znova, za verjetno vrhunsko sezono, saj želi obuditi svojo zmagovalno formo iz razredov Moto3 in Moto2.

“Ta ekipa ima dolgo zgodovino in tako sem navdušen, da sem tukaj,” je ob predstavitvi dejal Marquez. “Ducati sem preizkusil v Valenciji, težko je bilo potegniti veliko zaključkov, a potencial je bil prisoten. Prvi občutek je bil prijeten, tudi z ekipo. Vemo, kaj ta motocikel zmore. Vsaka sezona ima vzpone in padce, a če bomo skupaj delali skozi vse, imamo lahko res dobro sezono.”

Di Giannantonio, ki je iz Moto2 v MotoGP napredoval po dogovoru s pokojnim šefom ekipe Faustom Gresinijem, je doživel grenko-sladko debitantsko sezono v razredu MotoGP.

Mladi Italijan je svojo ekipo razveselil z domačim pole positionom v težkih razmerah v Mugellu, kar je del obetavne serije sredi sezone, ki je dosegla vrhunec z osmim mestom v Nemčiji.

Toda pozneje je šest dirk prestal brez točke, pred 15. mestom v finalu v Valencii, tako da je postal 20. in zadnji Ducatijev dirkač v svetovnem prvenstvu.

Di Giannantonio bo to sezono sodeloval s šefom posadke Joana Mira, zmagovalca Suzukija, Frankiejem Carchedijem, ko bosta z Marquezom ponovno uporabila leto dni starega Desmosedica.

“Leto 2023 začenjamo s ščepcem več rdeče barve, ki pomeni odločnost, strast, ogenj … Želim si še naprej rasti in dobro delati,” je dejal di Giannantonio.

“To novo sezono želimo pristopiti od dirke do dirke, z zavedanjem, da je to pravi čas: uvrstitev med prvih deset bi moralo biti običajno, medtem ko je prvih pet realen cilj. Ekipa je napolnjena in treniral sem 300-odstotno – pripravljeni smo!«

Marquez in di Giannantonio se bosta med uradno preizkušnjo v Sepangu od 10. do 12. februarja podala na stezo v novih barvah.

Gresinijeva trenutna pogodba z Ducatijevimi stroji se izteče ob koncu te sezone, toda dodatna rdeča barva na motociklih pa morda namiguje na podaljšanje sodelovanja.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj