Grego Premrla spet spremljala smola

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2015 .

Nastop na tradicionalnem Saturnusu, ki je letos potekal v Velenju 29.05. in 30.05.2015 se za Grego Premrla in Gregorja Brešerja zopet ni končal brez težav. Že pred samim rally-jem se je vedelo, da bo to velika preizkušnja tako za tekmovalce kot za dirkalnike saj je bilo v soboto potrebno odpeljati kar 150 km hitrostnih preizkušenj.

Na rally je bilo prijavljenih 86 posadk iz 7 držav tako, da so se obetali lepi boji.

Grega je v petek na uvodnem super specialu, katerega si je ogledala velika množica navijačev, odpeljal tekoče, brez težav. Drugi dan, v soboto zjutraj je začel nekoliko rezervirano, v nadaljevanju pa vozil v dobrem ritmu vse do nesreče na sedmi hitrostni preizkušnji, kjer je naredil manjšo napako in z vozilom pristal na boku . Na srečo so bili v bližini gledalci, kateri so pomagali spraviti dirkalnik nazaj na kolesa, vendar pa je bilo potrebno menjati počeno platišče in tako so se minute kar nabirale. Da bi bila smola popolna, je odpovedala še baterijska pištola. Po prihodu v servisno cono so se v ekipi MGM Racing potrudili maksimalno in DS3-ja popravili za nadaljevanje.

V ekipi in pri mnogih, ki letos spremljajo Grego se je pojavil strah, da bo po nesreči Grega popustil in izgubil tempo, vendar se to ni zgodilo. V nadaljevanju sta Grega in Gregor zopet vozila v dobrem ritmu in s tem pokazala, da se je samozavest nekoliko povrnila.

Popoldan so začele rally krojiti občasne nevihte, ki so ga še otežile in naredile dirko še zanimivejšo. Tokrat sta Grega in Gregor po mokremu odpeljala nad pričakovanji in uspešno zaključila ter pripeljala na ciljno rampo, ki jo je prečkalo le 38 posadk. 36 posadk na žalost rallyja ni končalo.
Žal se po nesreči in veliki izgubi časa Grega in Gregor nista mogla več boriti z najboljšimi in sta rally končala na solidnem 19. mestu v generalni razvrstitvi, 9. mestu v državnem prvenstvu in 10. mestu v Mitropa pokalu. V evropskem pokalu sta osvojila 3. mesto v skupini R3.
“Že pred samim rally-jem sem vedel da bo to zelo velika preizkušnja zame, kajti toliko kilometrov v enem dnevu še nisem odpeljal. Po uvodnem super specialu v petek sem začutil, da se mi samozavest nekoliko vrača in obetal sem si dobrih sobotnih voženj. Obeti so se mi skoraj uresničili, če le ne bi naredil napake, katera me je stala preveč minut in tako končan boj s konkurenti. Sem pa kljub tej napaki nadaljeval v dobrem ritmu. Pred samim rally-jem sem imel že precej načeto samozavest. Letos na žalost še nisem odpeljal rallyja brez nesreče. Sedaj lahko rečem, da je po tem zopet drugače in da se mi vračajo pozitivni občutki ter s tem tudi samozavest. Potreboval bom še kar nekaj prevoženih kilometrov, da začutim avto kot si sam želim, sem pa vesel napredka predvsem v moji glavi. Naslednji rally za državno prvenstvo bo v Železnikih ki se ga že veselim in upam, da bom končno odpeljal tako kot znam’’, so bile besede Grege ob prihodu v cilj.

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
50
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x