Grega Premrl sezono sklenil s stopničkami v prvenstvu ERT3

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2016 .

Grega Premrl je na severu Avstrije zaključil sezono 2016. Na reli Waldviertel se je s preizkušenim sovoznikom Gregorjem Brešerjem podal s ciljem osvojiti čim boljšo uvrstitev na finalu prvenstva FIA ERT.

To je bil za Grego prvi makadamski reli v karieri, zaradi pomanjkanja izkušenj pa posledično tudi najtežji. Tretje mesto v pokalu FIA ERT3 je zato Grego popolnoma zadovoljilo. Manj pa so ga posamezni doseženi časi. Ti so bili tudi posledica manjše nesreče, ki se mu je pripetila pred relijem, zaradi katere dirkalnik ni bil povsem optimalno pripravljen. Grega je poudaril dejstvo, da je uspeh že sama pravočasna priprava dirkalnika, za kar gre velika zahvala mehanikom ekipe Unikatoy.

Reli sta žal zaznamovali tudi dve napaki, ki sta vzeli precej dragocenega časa. Večja napaka na superspecialu St. Polten je Grego in Gregorja stala minuto in pol, napaka na deseti hitrostni preizkušnji pa kar pet minut. Na splošno je reli zaznamovalo veliko število odstopov, ogromno blata in slabe vremenske razmere. Kljub dani situaciji je posadke razveselila množica gledalcev ob progi – še posebej zanimivo je bilo na superspecialu v St. Poltnu, ki ga je neposredno prenašala tudi avstrijska televizija.

Kljub vsem težavam je bil rezultatski cilj na reliju dosežen, sezona pa s tem uspešno zaključena. Grega se bo moral med zimskim premorom najprej soočiti z operacijama obeh kolen, nato pa bo pospešeno pričel s pripravami na novo sezono!