Gre Formula 1 nazaj v roke Ecclestona ali Red Bulla?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2019 .

Potem ko je ameriško podjetje Liberty Media ob koncu leta 2016 kupilo Formulo 1, naj bi zdaj že iskalo kupca, med katerimi pa naj bi bila tako nekdanji šef F1, Bernie Ecclestone in pa avstrijski proizvajalec energijskih pijač Red Bull. Liberty Media je ob prevzemu napovedala velike spremembe tega športa, od napovedi pa jim je uspelo uresničiti le del, medtem ko so deležni vse ostrejših kritik tako s strani gledalcev, kakor tudi s strani moštev in organizatorjev dirk.

Za nameček so se lastniki znašli pred težko odločitvijo, kam F1 popeljati v letu 2021, ko naj bi v veljavo stopila nova pravila. Prav zaradi perečega položaja naj bi se Liberty Media odločila prodati celoten ali pa vsaj večinski delež, med morebitnimi kupci pa se je znašel tudi Ecclestone, ki pa bi bil pripravljen delež odkupiti za precej nižjo vsoto, kot ga je prodal ob koncu leta 2016.

Zadnje govorice pa pravijo, da naj bi bil med resnejšimi kupci tudi Red Bull, kar pa je Dr. Helmut Marko zanikal: “To za nas ne bi imelo nobenega smisla.”