Granado v Jerezu na motorju Avintie Ducati, o Zarcu še vse tiho

Eric Granado bo za moštvo Avintia Ducati opravil testiranja razreda MotoGP
Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2019 .

Moštvo Avintia je pred jutrišnjim začetkom testiranj v Jerezu napovedalo, da se jim bo namesto Karela Abrahama pridružil nov dirkač. Toda proti pričakovanjem to, vsaj za zdaj, ni Johann Zarco, temveč Eric Granado.

Karel Abraham je v soboto svojim navijačem napovedal slovo od razreda MotoGP, danes pa je sledila potrditev, da bo Alexa Marqueza pri ekipi Marc VDS nadomestil Augusto Fernanded, s čimer so se Johannu Zarcu navidez zaprla vrata tudi nazaj v Moto2. Francozu zdaj očitno ostane le še sedež v moštvu Avintia, čeprav moštvo v nedeljski izjavi za javnost ni omenilo ne Zarca niti ne Abrahama.

Pojasnili so le, da bo na testiranjih nastopil Granado, ki je ekipi v razredu MotoE privozil dve zmagi. “Ne pozabimo, da je po težkem začetku sezone Granado v prvi sezoni razreda MotoE osvojil tretje mesto. Kot moštvo želimo dirkačem v naši strukturi ponuditi to, kar si zaslužijo in to je lepa priložnost, da vidimo občutke in potencial tega mladega dirkača tudi v razredu MotoGP,” je pisalo v izjavi za javnost.

Kljub temu še vedno velja splošno prepričanje, da Granado ni kandidat za Abramahov sedež, kar naj bi potrdilo dejstvo, da bo v Jerezu vozil Ducatijev motocikel sezone 2018 in ne letošnjega, katerega sta vozila Tito Rabat in Abraham v Valencii. Namesto tega naj bi Granado ostal Avintiin dirkač v razredu MotoE.

Ker pa Zarco v Jerezu še ne bo nastopil na motocilu Avintie bi to lahko pomenilo, da dokončen dogovor s Francozom še ni oblikovan, ali pa da še ne more voziti motocikla, potem ko si je v Valencii poškodoval gleženj. Če Francoz v dveh dneh testiranj v Jerezu ne bo vozil, bi moral na prvo priložnost za preizkus motocikla čakati do februaja naslednje leto, ko bodo moštva testirala v Maleziji.

Avintia je načrtovala, da bi Granado na letošnji dirki za VN Malezije nadomeščal poškodovanega Rabata, a so ti načrti iz neznanih razlogov padli v vodo. Vlogo pri tem bi lahko igralo pomanjkanje izkušenj z MotoGP motociklom, katere pa si bo zdaj nabral na testiranjih.