Govorice: Raikkonen ali Hulkenberg že v Belgiji namesto Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2020 .

Sebastian Vettel in Ferrari se ob koncu letošnje sezone razhajata, kje bo v prihodnji sezoni dirkal Nemec, če sploh, pa še ni jasno. Govorice ga močno povezujejo z moštvom Aston Martin, kakor se bo v sezoni 2021 imenovala ekipa Racing Point, toda Sergio Perez trdi, da je njegovo mesto v moštvu Lawrenca Strolla povsem varno, malo verjetno pa je tudi, da bi mesto izgubil lastnikov sin, Lance Stroll.

Toda pred dirko v Španiji so se pojavile nove govorice, ki pravijo, da bi se Vettel od Ferrarija lahko poslovil še pred koncem sezone, oziroma že pred dirko za VN Belgije. Razlog za to naj bi bili slabi rezultati Nemca na letošnjih dirkah, saj je štirikratni svetovni prvak zbral le deset točk, medtem ko je njegov moštveni tekmec Charles Leclerc z dvema uvrstitvama na stopničke osvojil 45 točk.

Nemški mediji poročajo, da naj bi Vettla že v Belgiji nadomeščal Kimi Raikkonen, ki letos dirka v ekipi Alfe Romeo, oziroma Nico Hulkenberg, ki je na dveh dirkah v Silverstonu v moštvu Racing Point nadomeščal Sergia Pereza.

Vse naj bi bilo sicer odvisno od Vettlove dirke v Španiji, kjer je dobil novo šasijo dirkalnika, saj je bila njegova prejšnja poškodovana.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish