Giovinazzi si ne želi primerjav z Leclercom

Avtor prispevka: , objavljeno 15. januarja 2019 .

Antonio Giovinazzi si v svoji prvi celi sezoni v Formuli 1 ne želi obremenjevati s dosežki Charlesa Leclerca iz minule sezone, ko je v svoji prvi sezoni v Formuli 1 z zelo dobrimi predstavami navdušil vse in si s tem prislužil mesto pri Ferrariju v naslednji sezoni. Meni namreč, da ga bodo številni ocenjevali in primerjali z mladim Monačanom, katerega mesto je zasedel pri Sauberju.

Giovinazzi je sicer že nastopil na dveh dirkah Formule 1, potem ko je na začetku sezone 2017 v švicarskem moštvu menjal takrat poškodovanega Pascala Wehrleina. Od takrat naprej pa je opravljal vlogo testnega in razvojnega dirkača tako pri Sauberju kot Ferrariju.

Svetovni podprvak serije GP2 iz leta 2016 bo imel ob sebi zahtevnega tekmeca, svetovnega prvaka iz sezone 2007 Kimija Raikkonena. V prihajajoči sezoni si ne želi primerjav s svojim predhodnikom v moštvu.

“Nisem se veliko pogovarjal z Leclercom o njegovem prestopu v Ferrari, želim se predvsem osredotočiti nase”, je dejal Giovinazzi. “Ne želim ponoviti ali izboljšati njegovih rezultatov – moj cilj je predvsem dosegati najboljše možne rezultate, kar sem jih sposoben.”

“Imel bom tudi drugega moštvenega kolega kot Charles. Vse bo drugače. Upam, da bo dirkalnik konkurenčen že od prve dirke v Melbournu.”

Sauber je sicer minulo sezono začel povsem v ozadju skupaj z Williamsom, kar je pomenilo, da je Leclerc na prvih dirkah izpadel že v prvem delu kvalifikacij. Napredek moštva v nadaljevanju sezone pa mu je omogočil, da je lahko še lažje in bolje predstavil svoj razkošen talent, kar mu je na koncu tudi prineslo prestop k Ferrariju.

Giovinazzi je zanikal dejstvo, da bi uspeh Leclerca pri Ferrariju pomagal tudi njegovi karieri, saj bi s tem dokazal, da se najboljšim moštvu lahko zelo obrestuje, če stavijo na zelo mladega, še ne izkušenega dirkača.

“Veliko mladih dirkačev že dokazuje, da je dovolj dobrih za najboljša moštva, kot na primer Max Verstappen in od naslednje sezone tudi Pierre Gasly ter Charles Leclerc.”

“Dobro je videti mladega dirkača, ki v najboljšem moštvu dosega odlične rezultate. Moj trenutni cilj je, da napredujem, saj bo zame prva sezona v Formuli 1. Kako se bodo stvari odvijale naprej pa bomo videli.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish