Giovinazzi samozavesten glede možnosti prestopa k Ferrariju leta 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2020 .

Antonio Giovinazzi je v nedavnem intervjuju za italijanski časopis La Gazzetta dello Sport dejal, da verjame v možnost, da bi leta 2021 prestopil v Ferrari, če bi se v italijanskem moštvu odločili, da ne podaljšajo sodelovanja s Sebastianom Vettelom. Besede, ki se številnim zdijo smešne oziroma nerealne. Vse to kljub dejstvu, da je italijanski dirkač po težavnem začetku lanske sezone, v drugem vendarle napredoval in pokazal boljše predstave.

V intervjuju za La Gazzetta dello Sport je tako dejal:

“Seveda bi lagal. če bi rekel, da ne sanjam o nastopanju za Ferrari. Najpomembnejša stvar zame je, da se povsem osredotočim na svoje delo. Vem pa, da imam možnosti, če se bom letos izkazal. Zelo dobro se razumem tudi s Charlesom (Leclercom). Veliko se pogovarjava in hodiva v isto restavracijo v Monaku.”

Prav ta dober odnos z Leclerom, poleg njegovih dobrih predstav bi lahko imel morda ključen vpliv na to, da bi si Giovinazzi zagotovil sedež pri Ferrariju. V nasprotju s eksplozivnim odnosom med dvema enako konkurenčnima dirkačema, ki se borita za zmage in drug drugemu odvzemata točke bi bila v tem primeru jasna vloga prvega in drugega dirkača. Nekateri bi sicer v rdečem kombinezonu poleg Leclerca radi videli Lewisa Hamiltona. Toda potrebno se je zavedati, da bi to najverjetneje ponovno razdelilo Ferrarijevo garažo, vprašanje pa je le do kako velikih trenj bi prišlo med njima. Moštvo iz Maranella pa je svoje največje uspehe dosegalo ravno, ko je bilo vsem povsem jasno kdo je številka 1.

Giovinazzi sicer meni, da je lahko konkurenčen prav vsakemu dirkaču. To je potrdil z besedami, da je v Formulo 1 prišel po dveh letih, ko ni aktivno dirkal.

“Konkurenčen sem lahko prav vsakemu dirkaču. Kar se tiče hitrosti, lani nisem bil daleč za Kimijem. Videlo se je, da dve leti nisem aktivno dirkal. Nekoliko sem imel tako še težave s štarti, strategijo, postanki in kako biti nežen do pnevmatik. Nisem se vrnil v Formulo 2, ampak sem prišel v Formulo 1, najvišji nivo motošporta. Pred tem sem odpeljal le dirko in pol proti najboljšem dirkačem na svetu.”

“To bo ključna sezona, toda vedno je tako, ko gre za potrditev ali napredovanje. Kimi bo ob tem dobro merilo zame, od katerega pa se lahko še vedno veliko naučim.”