Giovinazzi s Ferrarijem dobil prvi dan testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 31. julija 2018 .

Član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, Antonio Giovinazzi je s hipermehkimi gumami (katere med dirkaškim koncem tedna dirkačem niso bile na voljo) peljal pol sekunde hitreje, od rekordnega časa kroga Hungaroringa 1:16.170, ki ga je na 3. prostem treningu pred VN Madžarske postavil Sebastian Vettel. Nemec je pri tem uporabil eno stopnjo trše, ultramehke gume.

Časi kljub vsemu niso povsem merodajni, a drugouvrščeni Marcus Ericsson je bil ob koncu testnega dne na hipermehkih gumah 0.7 sekunde hitrejši od svojega časa s tretjega prostega treninga, katerega je postavil na ultramehkih gumah. Brendon Hartley je bil v dirkalniku Toro Rossa tretji najhitrejši, McLarnov Lando Norris pa je zabeležil četrti čas in sicer na rumeno obrobljenih mehkih gumah.

Testni dan je prekinila nesreča Seana Gelaela, ki je za Pirelli testiral gume z drugim dirkalnikom moštva toro Rosso. Indonezijec je pri visoki hitrosti trčil v zaščitne gume, kmalu zatem, ko je postavil svoj najhitrejši čas dneva, 1:21.451.

 

Testiranje se je nadaljevalo po 20-minutni prekinitvi, uro in pol pred koncem pa je stezo namočil kratek a močan naliv. Pogoje sta na gumah za rahel dež izkoristila le Daniel Ricciardo in Norris.

Najmanj krogov med vsemi je odpeljal George Russel. Mladi up Mercedesa je odpeljal vsega 49 krogov, njegov najboljši čas, ki ga je sicer dosegel na mehkih gumah, je bil manj kot desetinko sekunde hitrejši od Ricciardovega na ultramehkih. Russel je bil eden izmed treh dirkačev, ki so že preizkusili nova prednja krilca za prihodnjo sezono. Podobno dolžnost sta za Force Indio in Williamso opravila Nicholas Latifi ter Oliver Rowland. Latifi je bil sedmi, Rowland deveti, med njima pa se je znašel Nico Hulkenberg v Renaultu. Gelael je bil med vsemi dirkači najpočasnejši, njegov dan za volanom dirkalnika pa se je končal s prej omenjeno nesrečo.

Jutri, ko se testiranja končajo, bo v Williamsovem dirkalniku sedel Robert Kubica, pri Ferrariju Kimi Raikkonen,

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish