Giovinazzi prihodnjo sezono moštveni kolega Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2018 .

Moštvo Alfa romeo Sauber je potrdilo, da bo prihodnjo sezono ob Kimiju Raikkonenu dirkal član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev Antonio Givoinazzi.

“Uresničile so se mi sanje,” je dejal Giovinazzi. “V čast mi je, da kot Italijan v našem športu zastopam tako ikonično in uspešno znamko, kot je Alfa Romeo.”

Giovinazzi je letos nekaj krat z moštvom nastopil na prostih treningih, s Sauberjem pa je, tako kot tudi z moštvom Haas, opravil nekaj testiranj. Italijan je že dirkal za Sauber in sicer lani, ko je na dveh dirkah nadomeščal poškodovanega Pascala Wehrleina.

Šef moštva Sauber, Frederic Vasseur je pojasnil, da ima Ferrari en dirkaški sedež v njegovem moštvu “rezerviran” za svoje mlade dirkače, medtem ko je pogodba z Raikkonenom neodvisna od moštva iz Maranella. “Najprej smo podpisali pogodbo z Raikkonenom, ki je neverjetno izkušen dirkač in bo veliko prispeval k razvoju dirkalnika, ter pospešil razvoj moštva, kot celote,” je dejal Vasseur. “Skupaj z Alfo Romeo pa smo v naše moštvo sprejeli Antonia, ki bo zamenjal Charlesa Leclerca. Z njim smo že imeli možnost sodelovati v preteklosti in izkazalo se je, da ima veliko potenciala.”

S tem pa se tudi končuje štiriletno sodelovanje Sauberja z Marcusom Ericssonom, ki se je ekipi iz Hinwila pridružil v sezoni 2015, ko je zapustil moštvo Caterham. Čeprav se je sprva zdelo, da bi Ericsson lahko ostal na dirkaškem sedežu moštva zaradi povezav s solastnikom moštva, pa je moral dirkalnik prepustiti Raikkonenu. Kljub temu pa bo Ericsson obdržal vlogo tretjega dirkača moštva in “ambasadorja”.

Foto: Facebook/Sauber

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish