Giovinazzi: Dirke je bilo zame konec že po prvem krogu

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2019 .

Antonio Giovinazzi je za nekoliko slabši rezultat prve dirke letošnje sezone Formule 1, ki jo je končal na petnajstem mestu, le pred obema dirkačema Williamsa, navedel poškodbe sprednjega krilca ter dna v prvem krogu dirke.

Dirkač Alfe Romeo je v uvodnem krogu utrpel poškodbe sprednjega krilca, ko je zapeljal preko ostankov poškodovanega krilca Daniela Ricciarda, nato pa je v devetem zavoju ob trku s Carlosom Saizem poškodoval še dno svojega dirkalnika. To je bil tudi razlog obilice težav v prvem delu dirke, ko se ni mogel enakovredno boriti z ostalimi dirkači.

“V prvem krogu sem poškodoval sprednje krilce, nato pa sem zadel še z enim izmed dirkačev McLarna. Zaradi tega je bil zame prvi del dirke izjemno zahteven. Ob postanku smo poizkušali nekoliko popraviti sprednje krilce ter ne izgubiti preveč časa. Na koncu sem imel boljši ritem, toda dirkalnik je bil precej poškodovan. Sedaj se je potrebno osredotočiti na naslednjo dirko.”

Kljub slabši predstavi je bil vodja moštva Frederic Vasseur zadovoljen z njegovo predstavo, še posebej z kvalifikacijami.

“Antonio je zelo dobro opravil s prvim delom kvalifikacij, na dirki pa je že na začetku poškodoval krilce, kar je zelo otežilo njegov položaj. Začel je na srednje trdih pnevmatikah zato smo se odločili, da ostane nekaj dlje na stezi in upali na morebiten varnostni avtomobil. Kljub temu sem zadovoljen z njim.”

Precej bolje je šlo njegovemu moštvenemu kolegu Kimiju Raikkonenu, ki je zaključil na osmem mestu tik za Nicom Hulkenbergom.

“Med moštvi sredine tabele je izjemno tesno. Po drugem tednu v Barceloni nismo bili preveč optimistični, toda potrebno je počakati na dirko v Bahrainu, ki bo bolj nazorno pokazala kakšna so razmerja moči. Že v lanski sezoni smo videli, da rezultati v Avstraliji niso bili enaki tistim v Bahrainu.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish