Gigi Dall’Igna: Žal mi je, ko dirkač kot je Dovizioso tako kritizira Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2021 .

Generalni direktor Ducatija Gigi Daall’Igna je dejal, da mu je žal, da je zadnja leta njihov najboljši dirkač Andrea Dovizioso po neuspelem podaljšanju pogodbe, dajal takšne kritike na račun Ducatija.

Po zaključenih neuspelih pogajanjih med Italijanom in moštvom Ducatija se je Gigi odločil, da nebo prilival goriva na ogenj in nebo z svojimi izjavami še dodatno poglobil spor. Dovizioso je bil zadnje sezone nepogrešljivi član ekipe in mnogi so mnenja, da se pot med njim in Ducatijem ni razpletla po željah navijačev.

Dovizioso je v intervjuju za Gazzetto dello Sport dejal, da Ducati ni bil transparenten v pogajanjih in da so že od samega začetka vedeli, da z njim ne bodo podaljšali pogodbe. Moštvo naj bi po njegovem mnenju to vedelo že v sezoni 2019, vendar je svojo odločitev obdržalo zase. Veliko bolj transparentni so bili pri njegovem sotekmovalcu na Ducatiju Danilu Petrucciju, ki so mu že na začetku sezone povedali, da nanj v sezoni 2021 ne bodo več računali. “Pravega predloga ni bilo. Rečeno je bilo, da je Dovizioso to prosil ali pa bi lahko Ducati to dal. Vse so bile laži. Nikoli se nismo pogajali, ponudba sploh nikoli ni prišla. In zato nisem nikoli zavrnil nizke ponudbe,” je dejal Dovi.

Po sestanku v sezoni 2019, naj bi se med Doviziosom in Gigijem zaupanje iz takratnih 30% spremenilo v 0% in tako je prišla ta odločitev.

“Oba sva dala vse od sebe, da bi kot ekipa dosegla čim boljši rezultat. Zgodbe se končajo med profesionalci. Žal mi je, ko dirkač daje takšne kritike. Andrea je bil pomemben naš dirkač, vendar vse zgodbe se končajo,” je dejal generalni direktor Ducatija Gigi.

Dovizioso, ki se po koncu pogodbenih obveznosti z Ducatijem ne zadržuje pri kritikah, je razkril, da je bil v bistvu Dall’Igna tisti, ki z njim ni podaljšal pogodbe, ne Ducati, Gigi pa naj bi bil prav tako odgovoren, da Ducati ni izkoristil priložnosti, da bi Hondi izmaknil Marca Marqueza. “Odločitve glede dirkačev so vse Gigijeve,” je povedal Dovizioso. “Pri menjavah dirkačev govorimo o Ducatiju, vendar to ni prav, vse odločitve prihajajo s strani Gigija. Ena izmed teh je tudi ta, da je v 2017 v Ducati pripeljal Jorgeja Lorenza, namesto Marca Marqueza. V začetku sezone 2016 je bil Marquez na razpolago, a se je Gigi že odločil, da želi Lorenza.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj