Gibernau bo nastopal v MotoE

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2018 .

Nekdanji dirkač razreda MotoGP Sete Gibernau je prekinil svojo dirkaško upokojitev, v naslednji sezoni bo namreč nastopal na dirkah MotoE. Petinštiridesetletni španski dirkač je tako potrdil tekmovanje na dirkah z električinimi motockli v naslednji sezoni. Nazadnje je deloval kot dirkaški trener Danija Pedrose, njunu sodelovanje pa se bo ob koncu letošnje sezone končalo, saj Pedrosa zaključuje svojo dirkaško kariero.

“Seveda si od upokojitve nisem mislil, da bom še kdaj nastopil v motociklističnem prvenstvu, toda življenje te ves čas preseneča in po desetih letih sem nazaj.”

“Zahvaliti se moram Situ (Ponsu, vodji moštva) za dano priložnost. Dolgo časa je vztrajal, da me je prepričal, na koncu pa sem sprejel izziv. Zelo se bom potrudil, da ga ne razočaram.”

“Zelo sem vznemirjen in komaj čakam da bom lahko preizkusil motocikel. Vesel sem, da sem del tega projekta ter, da bom lahko dal svoj doprinos k razvoju električnih motociklov.”

Gibernau je leta 1995 v 250 kubičnem tekmovalnem razredu nastopil na eni dirki za moštvo Sita Ponsa, kasneje pa je svoje uspehe v razredu MotoGP doživel na Hondinem poltovarniškem motociklu Fausta Gresinija.

“Želili smo, da imamo na motociklu izkušenega dirkača in za ta projekt ni boljšega dirkača od Seta,” je dejal Pons.

“Prepričan sem bil, da je pripravljen in bo pokazal svoje znanje in talent na najboljši možen način, kot je to že počel skozi celotno svojo kariero v preteklosti. Zaradi svojih izkušnj in sposobnosti je poseben v tem razredu. Zelo sem vesel, da bom lahko sodeloval z njim.”

Gibernau se bo tako pridružil ostalim znanim dirkačem v MotoE kot so Bradley Smith, Xavier Simeon in Randy de Puniet.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish