GHD: Bubnič suvereno najhitrejši na treningih

HillClimb: Milan Bubnič je suvereno dobil oba treninga v Stubičkih Toplicah 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2019 .

Slovenski državni prvak v gorsko hitrostnih dirkah, Milan Bubnič je bil najhitrejši na današnjih treningih pred jutrišnjo dirko za nagrado Stubičkih Toplic. S svojo zmogljivo Lancio Delto je bil na prvi trening vožnji s časom 3:02.509 za 6.771 sekunde hitrejši od Hrvata Dejana Dimitrijevića, v drugi pa je Pivčan našel kar štiri sekunde in se na vrh Sljemena pripeljal v 2:58.388 ter spustil pod mejo treh minut. Dimitrijević je bil v svojem Seat Leonu malce bolj zadržan, saj je v drugem poizkusu peljal le nekaj manj kot 0.7 sekunde hitreje od prvega poizkusa.

Skupna prednost Bubniča je tako narasla na 10.2 sekunde, toda do rekordne znamke vzpona 2:53.392 ki jo je Bubnič dosegel lani v prvi vožnji, ostaja še slabih pet sekunde rezerve, zato lahko pričakujemo, da bo pravo formo naš prvak pokazal jutri.

Peter Marc, Alojz Udovič, Franci Likovič ter Matevž Čuden so si razdelili mesta v prvi peterici za Bubničem, generalnim zmagovalcem prve letošnje dirke v Rechbergu. V skupni razvrstitvi so bili uvrščeni med 12. in 16. mestom.

Likovič, aktualni državni prvak divizije 1, je bil med šestimi dirkači najhitrejši v svojem razredu in sicer je bil za 3.867 sekunde boljši od Žana Nagodeta in 7.375 sekunde od Mateja Oblaka. Nekdanji uspešni avtokrosist Klemen Trček je bil četrti, z zaostankom 0.605 pa je napovedal boj vsaj za tretje mesto.

V diviziji 2 Čuden, kot edini slovenski predstavnik, na Sljemenu nima konkurence, v diviziji 4 pa je bil najhitrejši Marc.

Dirkači bodo jutri odpeljali dve tekmovalni vožnji. Prva se prične ob 10h, druga pa ob 14h.

Vse rezultate treningov si lahko ogledate na tej povezavi -> https://bit.ly/2VYMwcS

 

Foto: fotomodlic

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish