Gerčarju prve letošnje točke

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2015 .

Deveta dirka letošnje sezone prvenstva MXGP, ki je bila na sporedu v Maggiori v Italiji, je za Klemna Gerčarja minila veliko bolj uspešno. V obeh vožnjah se je uvrstil med dobitnike točk, na zahtevni stezi je uspel nastaviti motocikel po svojih željah. 17. in 16. mesto v obeh vožnjah pomeni prvih devet točk v letošnji sezoni.

Vreme je tudi sooblikovalo cel konec tedna, saj je močno deževje narekovalo dirkačem, da se na malce drugačen način spoznavajo s stezo, po drugi strani pa je blatna podlaga Klemnu tudi ustrezala. »Končno mi je uspelo cel vikend sestavitvi v neko smiselno celoto. Res lahko rečem končno, saj zdaj po dolgem času dirko zapuščam z dobrimi občutki in boljšo voljo. V prvi vožnji sem se vozil že na 14. mestu, a sem potem vseeno napravil nekaj napak, vendar moram biti tudi s 17. mestom zadovoljen. V drugi vožnji mi je šlo še bolje. Vreme je bilo muhasto, prva vožnja je bila še zelo blatna, druga precej manj, meni pa je steza ustrezala.
Motocikel je dovolj zmogljiv za še boljše rezultate, prvič v letošnji sezoni se nismo igrali z nastavitvami vzmetenja, ker mi je od prvega kroga naprej motocikel dobro ‘sedel’, zato pa smo spreminjali elektroniko, in to v pravo smer. Očitno je tudi to eno od področij, kjer lahko naredimo motocikel še hitrejši. Verjamem, da je v motociklu in v meni še veliko potenciala, zdaj je najbolj pomembno, da sem prebil led, predvsem tisti v moji glavi, čeravno vem, da bi lahko vozil še bolje. Zato se veselim naslednjih dirk,« je še povedal Klemen Gerčar.

Z devetimi točkami Klemen zdaj v MXGP zaseda skupno 32. mesto.
Motociklisti v MXGP se bodo na naslednji dirki pomerili že prihodnji konec tedna v Teutschenthalu v Nemčiji.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo