Gerčar ustanovil svojo motokros ekipo

Avtor prispevka: , objavljeno 29. novembra 2014 .

Klemen Gerčar, lanskoletni svetovni prvak serije MX3, je ustvaril svojo motokros ekipo 62 MotorSport, ki bo tekmovala na vseh evropskih tekmah svetovnega prvenstva v motokrosu, pa tudi v prvenstvu ADAC, ki poteka na slovenskih in nemških progah.

Klemen bo nastopal pod budnim očesom enega najboljših trenerjev tega športa, Harryem Evertsom. Gerčar je kljub številnim ponudbam svoje moči združil s Husqvarno, ki ga je podprla pri ustvarjanje lastne ekipe, ki je tudi prva slovenska ekipa v zgodovini, ki bo nastopila v FIM svetovnem prvenstvu in seriji MXGP.

Lastna ekipa naj bi prinesla vsaj tri prednosti, meni Gerčar. Ena je ta, da prihraniš veliko časa, ko ni treba načrtov usklajevati z drugo ekipo, hkrati pa imaš takojšenj dostop do delavnice, motorjev ter rezervnih delov. Slabost je seveda, da bo moral sam skrbeti za logistiko, toda to verjetno odtehta dejstvo, da mu bo Husqvarna dobavljala rezervne dele za motorje, kar bo močno razbremenilo proračun.

Gerčar v odločitev ne dvomi, hkrati pa tudi povsem zaupa v svojega trenerja in mentorja Evertsa. V sezoni 2015 bosta v njegovi ekipi delala še dva mehanika, baza moštva 62 MotorSport pa je v Sloveniji kjer se že nahajajo štirje motorji, ki so pripravljeni na novo sezono.

Foto: Peter Vasle (MXDOSE.com)

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish