Gerčar sezono začel z zmago v Brežicah

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2015 .

Motokrosist Klemen Gerčar, ki je letošnjo sezono začel z novim motociklom in z lastno ekipo 62 Motosport, je na najboljši možni način začel sezono 2015. Na dirki evropskega prvenstva v Brežicah v razredu MXOpen je bil na obeh vožnja najhitrejši in tako po skupnem rezultatu zmagal.

Na kvalifikacijah je imel nekaj smole s startno rampo, ki se ni v celoti spustila, in je, tako kot še nekaj drugih motokrosistov, obtičal na startnem mestu, a je nato povsem iz ozadja odlično napredoval do dobrega startnega mesta, kar se mu je potem izplačalo na dirki.
»V obeh vožnjah sem vodil od starta do cilja, narekoval sem dober tempo, v prvi vožnji so me nekateri tekmeci še malce sledili, a sem potem stopnjeval ritem in varno prišel v cilj na prvem mestu. V drugi vožnji pa sem takoj od starta napadel in si takoj privozil udobno prednost. Z dvojno zmago sem tako začel sezono, kar me zelo veseli, saj je motocikel deloval odlično. Letošnja husqvarna mi dobro leži, dobro se počutim na njej,« je uspeh v Brežicah komentiral Klemen.

Ker se je v zimskem obdobju veliko posvečal treningom na pesku in mivki, se mu je to, tako pri pripravi kot pri vožnji na dobri in zahtevni stezi, za katero je pohvalil organizatorja, še kako izplačalo. »To je bil tudi dober preskusu za prvo dirko MXGP, ki bo 19. aprila v Italiji, pa seveda za dirke v Nemčiji. Žal bom letos odpeljal le to dirko evropskega prvenstva, ker imam povsem zaseden koledar dirk. Preizkušnja v Brežicah in dvojna zmaga pa so dober pokazatelj, da sem dobro pripravljen, konkurenca je bila močna, zato se optimistično odpravljam na naslednje dirke,« je še dodal Klemen.

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish