Gerčar evropsko prvenstvo pričel s tretjim mestom

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2016 .

Na prvi dirki letošnje sezone evropskega motokros prvenstva v Prilipah je Klemen Gerčar uspel osvojiti skupno tretje mesto.

V prvi vožnji mu ni šlo vse po načrtih, saj so po dobrih sobotnih treningih skušali malce spremeniti nastavitve vzmetenja, da bi bil še hitrejši, a se je ta ukrep izkazal kot napačen. »Poskusili smo, a nismo bili uspešni. V soboto sem našel dobre nastavitve, pa smo vseeno poskusili za prvo vožnjo najti še kakšno sekundo. A je bil potem motocikel povsem nevozen, še tretje- in četrtouvrščenega nisem uspel držati, peto mesto je bilo največ, kar sem lahko dosegel. V cilju sem bil pošteno jezen sam nase, a če drugače pomislim, smo se iz tega tudi kaj naučili. Za drugo vožnjo smo vzmetenje spet nastavili tako kot je bilo nastavljeno prej in sem brez večjih težav dirko končal kot drugi. Tudi zaostanek za zmagovalcem ni bil tako velik, če samo pomislim, kolikšen je bil po prvi vožnji,« je po dirki povedal Klemen Gerčar.

Drugi član ekipe 62Motosport Matej Žitnik je s to dirko opravil ognjeni krst v evropskem prvenstvu. »Matej je iz dirke v dirko boljši, lepo napreduje, na tej dirki je bil že hitrejši kot na prejšnji. Vesel sem za njegov napredek, trenutno še veliko delamo na sami tehniki vožnje, nato sledi še sama hitrost. Prepričan sem, da bo zdaj še bolj napredoval,« je njegovo solidno dirko in skupno 27. mesto v Prilipah ocenil Klemen.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish