GEORGE RUSSELL stane 50 milijonov manj kot LEWIS HAMILTON

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

To je zato, ker sedaj ves svet Formule 1 prebavlja dejstvo, da je bila zamenjava Lewisa Hamiltona, torej George Russell, takoj pripravljen dirkati na najvišjem nivoju in bil celo sposoben zmagati. To je vsekakor neprijeten čas za Hamiltona, ki se z Mercedesom še ni dogovoril za novo pogodbo od leta 2021 naprej.

Hamilton želi višjo plačo, toda Mercedes je ta konec tedna videl, da lahko to zelo dobro opravi tudi mladi dirkač kot je Russell,” je za kolege iz De Telegraaf dejal nekdanji dirkač Formule 1 Christijan Albers. Njegov rojak in prav tako nekdanji član kraljevega razreda motošporta Robert Doornbos, pa je za Ziggo Sport povedal: “Pogajanja med Hamiltonom in Wolffom so bila že tako ali tako težka. Seveda je Toto to storil namenoma. Lahko bi enostavno v dirkalnik posadil rezervnega dirkača, tako da je bil tudi političen.

George Russell je s svojo predstavo na VN Sakhirja dokazal, kako superioren je dirkalnik Mercedesa in s tem v zagato spravil tako Bottasa kot tudi Hamiltona.

Lewis Hamilton zahteva 50 milijonov, šef Daimlerja, ki ni največji oboževalec Formule 1, pa želi v podjetju znižati stroške za Formulo 1. In to je že prej zapletlo položaj. Ne vem, če je Russell sposoben postati sedemkratni svetovni prvak, vendar pa ne moremo prezreti, da je njegova plača za 50 milijonov nižja,” je dodal Doornbos. “To bo tako ali tako povzročilo bekaj nesoglasij med Mercedesom in Hamiltonom, kar je povsem normalno pri pogajanjih za novo pogodbo.

Lewisa Hamiltona zagotovo lahko boli glava, kajti vse več nekdanjih dirkačev in strokovnjakov ter medijev se sprašuje o smiselnosti njegove astronomske plače – za novo pogodbo zahteva več kot 50 milijonov -, če pa lahko s tako superiornim dirkalnikom isto delo opravi dirkač, ki je vreden le milijon evrov.

Specializirani mediji pritiskajo tudi po drugi dirki v Bahrajnu, Carlos Miguel, dopisnik španskega časnika Marca, pa v odprtem pismu predlaga, naj predsednik koncerna Daimler Ola Källenius izkoristi priložnost za znižanje stroškov. “Znesek, ki ga zahteva Hamilton, je sredi gospodarske krize popolnoma nepotreben. V današnjih okoliščinah ni dirkača, ki bi si zaslužil tudi 70 milijonov evrov na leto, kar slišimo,” tako Miguel, ki poudarja, da čeprav Hamilton iz dirkalnika iztisne kakšno desetinko ali več kot Valtteri Bottas, je to zaradi takšne superiornosti dirkalnika nepotrebno. “Vem, da je skušnjava, da se vedno držiš prvaka, vendar pa to ne sme nikoli biti za vsako ceno,” še zaključi Miguel.           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish