George RUSSELL po izkušnji pri MERCEDESU želi spremembe v WILLIAMSU

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2020 .

George Russell je za Mercedes nastopil na VN Sakhirja, kjer je zamenjal za covidom-19 obolelega Lewisa Hamiltona. Zamočen postanek v boksih in preluknjana pnevmatika sta mlademu Britancu sicer odnesli zmago, a je s svojo predstavo navdušil številne navijače in strokovnjake.

Videl je drugačen princip dela in kako deluje zmagovit dirkalnik, a Mercedesovih občutljivih skrivnosti ne sme razkriti svojemu moštvu, vsekakor pa je Russell pri Mercedesu dobil navdih za številne izboljšave. Ena od teh je delovanje sistema za start, saj mu je v Bahrajnu uspelo odlično startati, s čimer se pri Williamsu v tej sezoni ne more ravno pohvaliti.

George Russell želi številne ideje, ki jih je videl pri Mercedesu, prenesti tudi k Williamsu.

Dave Robson, pri Williamsu zadolžen za zmogljivosti dirkalnika, je povedal, da je Russell že predstavil nekaj predlogov, s katerimi bi bilo mogoče izboljšati določene zadeve: “Ena od teh je vsekakor start. V Mercedesu mu je uspelo izjemno startati. Tudi v Williamsu so bili nekateri njegovi starti res dobri, a manjka mu konsistentnosti, kar najverjetneje pomeni, da je težava v dirkalniku, ne v vozniku.”

“Predstavil je svoje ideje, tudi o tem, kako naj bi bila nameščena obvolanska ročica sklopke, da bi bila bolj ergonomična na samem startu. Dirkalnika sta sicer precej različna, tako da na tem delu ne moremo storiti kaj dosti, je pa George dobil tudi vpogled v obrabo gum pri veliko zmogljivejšem dirkalniku,” dodaja Robson.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish