George RUSSELL o vrnitvi v WILLIAMS: “Nenavaden občutek”

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2020 .

“Dobrodošel doma, George.” Williamsova ekipa je to sporočilo zataknila ob rob kokpita, v katerega je George Russell sedel v petek. Po vikendu v Mercedesu na VN Sakhirja se mora Britanec spet navaditi na FW43.

“Seveda je avto čisto nekaj drugega. Časi krogov ne lažejo, to je jasno. Mercedes je merilo. Imel sem srečo, da sem prejšnji konec tedna smel voziti zanje in zdaj vem, kje moramo avto izboljšati,” opisuje Russell.

Pravi, da je bil zelo vesel, ko je spet zagledal vse svoje kolege v garaži. Šele v četrtek zvečer je bilo jasno, da bo Russell prestopil nazaj k Williamsu. Lewis Hamilton je po izolaciji opravil več negativnih testov na covid-19 in prejel dovoljenje za nastop na treningih in dirki.

Russell je bil po VN Sakhirja precej razočaran, a je večino navdušil s svojo vožnjo v črnem dirkalniku.

Na tiskovni konferenci v četrtek je bil Russell še vedno v Mercedesovi majici, zvečer pa jo je zamenjal za Williamsova oblačila. “Še vedno so mi prav,” je zapisal na Twitterju. “Če sem iskren, je bil to nenavaden občutek. Pred Bahrajnom sem si res želel ta dva tedna voziti z Mercedesom.”

Russell je menil, da se lahko v Sakhirju najprej česa nauči, nato pa z nekaj več izkušnjami nastopi še v Abu Dabiju. “Ker pa sem se v Bahrajnu kar dobro odrezal, sem pomislil: To je bil čudovit vikend. Seveda sem si želel zmage in imel sem lepo priložnost zanjo.”

Kljub temu ni pozabil na svojo ekipo pri Williamsu: “Dali ste mi priložnost. V zadnjih dveh letih ste tako trdo delali zame, da je moja dolžnost končati sezono najbolje, kot znam. Zaradi tega sem tukaj.”

Vodja ekipe Simon Roberts je vesel, da ima v vozilu spet voznika številka 1. “Zdi se mi res lepo, da se vrača domov.” Russella so v ekipi prisrčno sprejeli:. “Dobro se počuti in prejšnji konec tedna je imel fantastičen vikend, četudi je nekoliko razočaran.”

Na zadnji dirki sezone se bo Russell s posebnim dizajnom čelade zahvalil tudi Franku in Claire Williams, ki sta svoj družinski posel sredi sezone prodala skupini Dorilton Capital.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish