George RUSSELL: Moj SLOG VOŽNJE mi je v MERCEDESU škodil

Avtor prispevka: , objavljeno 27. decembra 2020 .

George Russell je na VN Sakhirja z dobro vožnjo opozoril nase kot zamenjava za Lewisa Hamiltona pri Mercedesu, a Britanec priznava, da mu je njegov način vožnje, ki ga je vajen pri Williamsu, vse skupaj nekoliko otežil: “Moj slog vožnje pri Williamsu mi je v Mercedesu prej škodil kot koristil,” pravi Britanec.

Na drugi strani je Russell nekatere stvari, ki jih je videl pri Mercedesu, poskušal uporabiti pri Williamsu, a je kmalu ugotovil, da je to vse prej kot enostavno. “Določenih stvari enostavno ni mogoče spremeniti,” dodaja Russell, ki pravi: “To mi je dalo vedeti, da se moraš vedno maksimalno prilagoditi temu, kar ti omogoča avto.”

“Če se nekdo na določen način vozi z Mercedesom, to še ne pomeni, da lahko na enak način vozi Williamsa – in obratno.” Russell priznava, da je po vrnitvi v Williams imel nekaj malega težav s ponovnim privajanjem na Williamsov dirkalnik.

Russell priznava, da je po vrnitvi v Williams imel nekaj malega težav s ponovnim privajanjem na Williamsov dirkalnik.

Mercedes W11 pa je tisto, kar si lahko vsak voznik v Formuli 1 samo želi: “Karkoli želite od dirkalnika, vam Mercedes to da. In to lahko začutite,” pravi Russell. “Voznik nadzoruje Mercedesa, medtem ko pri nas avto včasih nadzoruje voznika. To moramo spremeniti.”

Leta 2021 pa se bo vseeno moral zadovoljiti z Williamsom, saj bo Britanec še tretje leto vozil za omenjeno moštvo. Njegov poglavitni cilj za prihodnjo sezono je, dodatno izboljšati svoje predstave, še naprej imeti pozitiven odnos v moštvu, ne biti razočaran zaradi morebitnih slabih predstav in nadaljevati z izboljšavami, ki bi Williamsu omogočile enakovreden boj s Haasom in Alfo Romeo.

“Mercedes verjame vame. Dali so mi priložnost in me vedno podpirali. Zato je moja dolžnost, da nadaljujem svojo pot in da ne zavijem z nje,” pravi. Če mu bo uspelo, ga mnogi vidijo leta 2022 prav pri Mercedesu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish