George RUSSELL: BOLI, ker sem DVAKRAT izgubil DOBLJENO DIRKO

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

V svoji prvi dirki za Mercedes, kot zamenjava za covidom-19 obolelega Lewisa Hamiltona, je George Russell dominiral na stezi in imel celotno situacijo pod kontrolo, dokler pri Mercedesu s komedijo zmešnjav v boksih niso obema svojima dirkačema popolnoma obrnili dirke na glavo.

Mercedesovih boksih so se pripravili na dvojni postanek, a so bili precej počasni pri menjavi gum na Russellovem dirkalniku, ki so mu za nameček nataknili gume, namenjene Bottasu, Fincu pa so zato morali nazaj natakniti gume, s katerimi je pravzaprav pripeljal v bokse.

George Russell je bil po dirki precej razočaran, saj je svoje delo opravil z odliko.

Russell je zato moral v bokse še enkrat, da so mu namestili pnevmatike, ki bi jih moral dobiti že ob prvem postanku, kasneje zaradi preluknjane pnevmatike moral še enkrat v bokse, a so tri točke, ki si ju je na koncu privozil, še vedno pod vprašajem, saj je krog odpeljal na Bottasovem kompletu gum.

“Razočaran sem. Doživel sem že dirke, kjer na koncu nisem zmagal na praktično dobljeni dirki, a ni se mi še zgodilo, da bi se mi na kateri dirki doslej to zgodilo dvakrat,” je po koncu dirke povedal razočarani Russell in dodal: “Ne morem verjeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Vozil sem, kot da gre za življenje in smrt, vse na stezi sem imel pod kontrolo, posebej na začetku dirke, nato pa je prišel na stezo varnostni avto, kar je vedno neugodno.”

“Tudi po vsej zmešnjavi v boksih sem se še vedno počutil dobro za volanom. Prehiteval sem in Sergia sem imel že praktično v dometu. Verjamem, da bi ga do konca lahko prehitel, a se je ponovno zgodilo nekaj nepredvidljivega. Ni kaj, takšno je pač dirkanje.

Britanec je priznal, da je bila celotna izkušnja pri Mercedesu v zadnjih dneh prava poplava emocij in po dirki je na hitro poklical starše, da se je lažje zbral za intervjuje: “Če bi mi na začetku tega tedna rekli, da si bom privozil nekaj točk, bi vam rekel, da bo tole res dober vikend. A če bi mi rekli, da bom vodil dirko in nato končal takole, hm… Priznam, boli, presneto je bolelo, ko sem izstopal iz dirkalnika.

Pogovarjal sem se s starši in rekli so mi, da sem lahko ponosen na svojo današnjo predstavo. Podobno so mi rekli tudi Toto, James in Bono. Upam, da sem Totu vseeno vrgel rokavico, da se me bo spomnil v prihodnosti, ko bodo rabili dirkače,” je v bolj vedrem tonu zaključil George Russell.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish