Gasly: Pred dirko sem dejal Leclercu naj danes zmaga za Anthoina

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2019 .

Pierre Gasly je po današnji dirki priznal, da je bila to zanj čustveno najzahtevnejša dirka v karieri potem, ko je včeraj izgubil svojega dobrega prijatelja Anthoina Huberta. Francoski dirkač je sicer po povratku v moštvo Toro Rosso osvojil deveto mesto.

“Zagotovo je bil današnji dan zame zelo zahteven. Že zaradi vsega dogajanja pred dirko, saj pri 22 oziroma 23 letih nisi navajen na takšne trenutke, kot so izguba enega svojih najboljših prijateljev. Z njim se preživel res veliko časa, skupaj smo dirkali že v kartingu, spali v sobah, bila sva tudi sošolca na zasebni šoli od mojega trinajstega do devetnajstega leta.”

“Pred dirko sem moral to nekako pozabiti, saj sicer sploh ne bi mogel nastopiti danes. Ko si enkrat nadaneš čelado si povsem v drugem svetu, toda takoj po prihodu v cilj se ponovno prikažejo spomini.”

Gasly je tudi razkril, da je pred dirko dejal Charles Leclercu naj danes zmaga v čast njunemu pokojnemu prijatelju. Dirkaču Ferrarija je na koncu to tudi uspelo.

“Pred dirko sem rekel Charlesu naj danes zmaga zanj, saj smo vsi trije začeli dirkati istočasno. Ni dolgo tega, kar je umrl Jules Bianchi pa smo izgubili še enega zelo nadarjenega francoskega dirkača. Vse to je zelo težko dojeti.”

“Poleti sem veliko govoril s prijatelji in ostalimi ljudmi, ki niso dirkači o Formuli in njeni varnosti. Vsi so govorili o tem kako varen je ta šport in moram reči, da sem se tudi sam strinjal z njimi. V dirkalniku se namreč počutim varnega, toda pri takšnih hitrostih se lahko zgodi marsikaj. Kot kaže bo vedno prisotno tveganje smrti, ki ga dirkači sprejmemo.”

“Včerajšnja nesreča je še en opomnik tega kako nevaren je ta šport. Zelo sem žalosten, saj je bil Anthoino eden mojih najboljših prijateljev.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish