Gasly opozarja Verstappna: Ne bom drugi dirkač v moštvu!

Avtor prispevka: , objavljeno 16. januarja 2019 .

Pierre Gasly je svojega novega moštvenega kolega Maxa Verstappna opozoril, da pri Red Bullu ne bo zgolj njegov pomočnik, zdaj ko je napredoval iz moštva Toro Rosso. Francoz je nadomestil Avstralca Daniela Ricciarda, ki je moštvo zapustil in se preselil k Renaultu.

Ricciardo naj bi se za prestop delno odločil tudi zaradi vse jasnejše podpore moštva Red Bull Verstappnu, Gasly pa je pred začetkom sezone dejal, da ne želi biti drugi dirkač ekipe, čeprav bo sprva potreboval nekaj časa, da se privadi na novo okolje in ujame Nizozemca. “Zame bo velik izziv biti eden izmed najboljših dirkačev,” je dejal Gasly. “Potreboval bom nekaj časa, da postanem konkurenčen, toda tu nisem zato, da bi bil drugi dirkač moštva česar si res ne želim. Potreben bo čas, saj je Max eden izmed najhitrejših dirkačev v karavani, kar je zame zelo razburljivo, saj bom moral dirkati na povsem novem nivoju. Zagotovo se bom tekom sezone izboljševal.”

Velika neznanka pa je forma Red Bullovega dirkalnika, ki bo letos prvič uporabljal Hondine pogonske agregate. Glede na konkurenčnost paketa bo Francoz prilagajal svoje cilje. “Če bom imel dirkalnik, s katerim bom lahko zmagoval, potem je to moj cilj, toda če bo dirkalnik dovolj dober le za uvrstitev v prvo peterico, bom ciljal v prvo peterico,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish