GASLY ne razume, zakaj so pri RED BULLU izbrali PEREZA

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2021 .

Pierre Gasly pravi, da ne razume zakaj so pri Red Bullu podaljšali sodelovanje z Mehičanom Sergiom Perezom do konca naslednjega leta, namesto da bi sedež ob Maxu Verstappnu dali nazaj njemu.

Francoz je z dirkalnikom AlpheTauri, drugo ekipo Red Bulla, na kvalifikacijah Formule 1 za VN Nizozemske dosegel četrto štartno mesto, medtem ko se je Perez poslovil že v prvem delu in bo dirko začel iz ozadja, ter tako najverjetneje že tretjič zapored ostal brez točk. Mehičan se je znašel v očitnih težavah, medtem pa Gasly blesti v “drugem” Red Bullu in se vse bolj na glas sprašuje, kaj bi še moral storiti, da bi znova napredoval v ekipo Red Bull Racing, iz katere so ga degradirali v sezoni 2019 po vsega 12 dirkah.

“To se sprašujem tudi sam,” je odgovoril na vprašanje novinarjev, zakaj ni bil on tisti, ki je dobil sedež v ekipi Red Bull za 2022. “Pogovarjali smo se in mislim, da so zadovoljni z mojimi rezultati, toda očitno pri odločitvi niso upoštevali le tega. Odločili so se, kakor so se. Nekoliko sem razočaran, saj si želim dirkati v tisti ekipi, želim imeti najhitrejši dirkalnik. Ne pravim, da mi Alpha Tauri ne nudi dobrega.”

Gasly upa, da bo vseeno prišel na vrsto nekoliko kasneje, za zdaj pa se osredotoča na dirko v Zandvoortu, kjer je na kvalifikacijah izenačil svoj najboljši kvalifikacijski dosežek letošnje sezone. “Za nami je solidno popoldne, še posebej, ker nam v petek ni kazalo najbolje. Tudi v soboto zjutraj nam ni šlo, na kvalifikacijah pa je bil dirkalnik zares dober in uspeli smo najti nekaj časa.”

V obračunu za štartna mesta je Gasly premagal oba dirkača Ferrarija, tako kot večina dirkačev pa upa, da bo lahko izkoristil kaos na dirki, kjer smo do zdaj videli že šest prekinitev zaradi nesreč dirkačev. “Vemo, da je tu težko prehitevati, zato so kvalifikacije vsekakor zelo pomembne, potem pa upam, da se nam bo uspelo boriti z ostalimi. Če se kaj zgodi, bomo poskušali izkoristiti situacijo, vendar mislim, da nas čaka odlična dirka. Nikakor ne bo lahko odpeljati 72 krogov in marsikaj se lahko zgodi, zato mislim, da bo dogajanje precej razburljivo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish