Gasly: Glavni cilj ni premagati Maxa

Avtor prispevka: , objavljeno 14. marca 2019 .

Pierre Gasly je v nedavnem intervjuju dejal, da njegov osnovni cilj v letošnji sezoni zagotovo ni premagati svojega novega moštvenega kolega Maxa Verstappena.

Potem, ko je Daniel Ricciardo v lanski sezoni nekoliko presenetljivo naznanil, da zapušča moštvo Red Bull ter se seli k Renaultu so v avstrijskem moštvu njegovo zamenjavo našli v triindvajsetletnemu francoskemu dirkaču. Gasly je lani v svoji prvi celotni sezoni v Formuli 1 opozoril nase v Toro Rosso. Svoj najboljši rezultat je s četrtim mestom dosegel na dirki v Bahrainu. Ob tem je povsem zasenčil nekdanjega moštvenega kolega Brendona Hartleya.

Letos pa bo imel v Maxu Verstappenu ob sebi trenutno enega najboljših dirkačev. Francoz pričakuje, da bo na začetku potreboval nekaj časa, da se povzpne na nivo svojega sotekmovalca od katerega se želi tudi čim več naučiti.

“Trenutno ni glavni cilj, da ga premagam. Ima namreč veliko več izkušenj in bolje pozna moštvo,” je na vprašanje o konkurenci v svojem novem moštvenem kolegu dejal Gasly.

“Mislim, da to zame trenutno ni pravi cilj. Od njega se želim predvsem čim več naučiti ter tako napredovati in postati boljši dirkač. Sem v enem izmed najboljši moštev zato se bo potrebno hitro učiti. Za menoj je le ena sezona v Formuli 1 torej je še veliko stvari, ki jih moram spoznati. Upam in pričakujem, da bom ob koncu sezone precej boljši dirkač kot sem sedaj.Glavni cilj pred novo sezono je torej je učenje in napredovanje. Sem v moštvu, ki je navajeno zmagovati in osvajati naslove.”

Za dirkačem Red Bulla so kljub silovitemu trčenju na predzadnjem dnevu zaradi katerega je moštvo izgubilo precej dragocenega časa vzpodbudna testiranja v Barceloni. Omenjeno trčenje pa mu ni omililo samozavesti.

“Sem dirkač zato to zagotovo ni bil prvo ne zadnje trčenje, v motošportu se takšne stvari dogajajo. Iz takšnih stvari se je potrebno čim več naučiti in jih prihodnje ne ponoviti. Testiranja so bila zame zelo pozitivna, saj sem opravili veliko krogov in pridobil veliko novih znanj. Še vedno pa je nekaj stvari, ki jih lahko izboljšamo. Potrebno bo še nekaj časa preden se bom v tem dirkalniku počutil tako dobro kot sem se v Toro Rossu.”

Ob tem pa ni pozabil pohvaliti niti njihovega novega dobavitelja pogonskih enot in njihov napredek v primerjavi z minulo sezono.

“Motor je veliko boljši kot lanski. To se je jasno videlo na testiranjih, ki so minila brez večjih težav. Napredek je viden tako na področju vzdržljivosti kot same končne hitrosti.”